Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 31 от 91 ПърваПърва ... 2129303132334181 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 301 до 310 от общо 901
    Потребител
    Регистриран
    30.05.2012
    Винаги има първи път, колега. Дори и в своя кошер да е излюпена майката, няма ли млади пчели, има вероятност да я убият и да заложат нови майчила. Може би не стана ясно, но търся да придам пило, на което му предстои до 2-3-4 дни да се излюпи, по-млада пчела от тази няма. Затова попитах има ли начин да разбера кое пило на каква възраст е. Благодаря за отговора, ще потърся въпросната диаграма.

п.п. въпросната графика:

http://www.pcheli.net/images/stories/fig88.jpg

Хубаво е, че четеш много книги, но не вярвай на всичко написано в тях. Има и много откровени глупости.

Ако съм разбрал правилно, си направил отводка с маточник, майката вече се е оплодила и е започнала да снася.В такъв случай, дори да махнеш младите пчели една по една, останалите няма да я убият със сигурност. Пчелите не са самоубийци.

Потребител
    Регистриран
    30.05.2012
    Може би нямаше да му обърна чак такова внимание на това за младите пчели и да го запомня, ако познат пчелар веднъж не ми се оплака, че точно това му се е случило - прави отводка, залага майчило, майката се излюпва нормална, започва да снася, пилото е нормално разположено, и след двадесетина дни я убиват. И той се чудеше защо.

Автор
    Регистриран
    18.03.2012
    Цитат Първоначално публикувано от павликянин
    Може би нямаше да му обърна чак такова внимание на това за младите пчели и да го запомня, ако познат пчелар веднъж не ми се оплака, че точно това му се е случило - прави отводка, залага майчило, майката се излюпва нормална, започва да снася, пилото е нормално разположено, и след двадесетина дни я убиват. И той се чудеше защо.
    Това малко като научна фантастика ми звучи.. Кой знае какво е станало реално.
    "Въображението е по- важно от знанието"- Алберт Айнщайн.

Потребител
    Регистриран
    30.05.2012
    Ами, вместо да хвърлям ези-тура какво се е случило, предпочитам да покрия всички възможни рискове.

Вероятно майката е останала не достатъчно осеменена или е имала някакъв дефект, който пчеларя няма как да разпознае, но 1000% съм убеден, че причината не е липса на млади пчели. Това е най-разпространения начин за правене на отводки, дали щеше да е такъв ако не е ефективен.
    Аз лично вече десетина години придавам майки само на "стари" пчели и до сега нямам загубена майка.

Цитат Първоначално публикувано от yuri
    Вероятно майката е останала не достатъчно осеменена или е имала някакъв дефект, който пчеларя няма как да разпознае, но 1000% съм убеден, че причината не е липса на млади пчели. Това е най-разпространения начин за правене на отводки, дали щеше да е такъв ако не е ефективен.
    Аз лично вече десетина години придавам майки само на "стари" пчели и до сега нямам загубена майка.
    аз съм 99 и 99 процента сигурен, че не пчелите а пчеларя е убил майката.Нормално е когато майката в отводката, започне да снася, някой пчелари да я отварят през ден, да не кажа и всеки ден, от интерес и разни други подбуди.Пчелите не са като хората, при тях самоубийството липсва.Ако са я убили пчелите, то те първо биха я подтикнали към самосмяна, и след това знаеш какво следва...

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    А ве Гилъне, тез твойте сентенции отдолу, амчи тя всяка следваща по-тъпа от предишната . Що тъй ве бате ? Нал тряа да ставаме по-умни и по-добри !?

Потребител
    Регистриран
    15.02.2011
    Пчеларски район
    Чирпан, Ст.Загора
    Цитат Първоначално публикувано от gillan
    аз съм 99 и 99 процента сигурен, че не пчелите а пчеларя е убил майката.Нормално е когато майката в отводката, започне да снася, някой пчелари да я отварят през ден, да не кажа и всеки ден, от интерес и разни други подбуди.Пчелите не са като хората, при тях самоубийството липсва.Ако са я убили пчелите, то те първо биха я подтикнали към самосмяна, и след това знаеш какво следва...
    В 99,9 процента от слуаите е така. Пчелите хранят "особен вид любов" към своята майка. Случаите пчелите да убият собствената си майка е предимно по вина на пчеларя - много силно подпушване и неумела работа по кошера причиняваща им силен стрес.
    Nil satis nisi optimum

Ако пчелите си убиват майката от неумела работа по кошера,значи мойте вече са сираци,в понеделник им разбутах цялата колиба и рових вътре 20 минути.

Страница 31 от 91 ПърваПърва ... 2129303132334181 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •