Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 31 от 71 ПърваПърва ... 21293031323341 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 301 до 310 от общо 4956

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    30.10.2012
    Благодаря ти Спенс, аз съм започнал от нищото преди 20години и никой не ми е помагал израснал съм без баща и толкова труд е минал през мен ,че съм припадал от работа.Сега имам 200 пчелни семейства и ножът е опрял до кокала с тези изкупни цени.,извадил съм тон и половина невероятно гъст пчелен мед заради сушата, как да го дам по 4,50лв ,кои разходи ще ми покрие,налага се да оцелявам както мога,защото държавата иска,иска и пак иска,данъци,такси ,застраховки ,ток ,вода и какво ли не и какво ли не.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Цитат Първоначално публикувано от alex74
    България с бой и кръв е освободена а не с приказки.
    Братя, на оружие!
    Да живей България!
    Боят настанааа, тупкат сърца ни... :D
    "It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
    Sam Levenson

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Дай ми пример: с кой хранителен продукт се работи по този начин?

МЕД, но не в България.
    Всички големи производители продаващи на едро работят на договор ( в някои случаи става въпрос за бизнес отношения от времето на дядо му). Когато фирмата си смени собственика ( продажба или наследство) договора остава в сила и за бъдните поколения. Цената на меда на световните пазари се знае поне 9 месеца предварително. Да си чувал за фючърсни сделки и фючърсни фондове?

Земеделски продукти, но не в България.

В Гърция например, земеделието е разпокъсано, не е като при нас - едно стопанство обработва от една -две до десетки хиляди декара, при тях се обработват от стотина до няколко стотин декара, но въпреки това предварително е уговорено какво и колко да се сее и на каква цена ще му бъде изкупено. Просто въпрос на договорки между двете страни - събират се производители и прекупвачи и ги решават тези въпроси предварително.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Цитат Първоначално публикувано от аз
    Бонев, само първата причина ти е смислена.....останалите бла-бла глупости са без съществено значение за смъртността....

....а цената на меда е друга бира в правилната (тази) тема ...ма и тука се пускат тънките нишки wink;
    Всичката бира е от един казан, само етикета е различен. Едното следва от другото.
    Всичко, което съм написал е важно. Знам го от опит. Ние сме постигнали някакви резултати, колкото и незначителни да са те именно защото сме задружни. Правим нещо, вдигаме шум, търсим контакти. Донякъде вършим работи, дето трябва да ги вършат националните организации, но нали все някой трябва да го прави. Е не можем да направим кой знае какво, защото нямаме статут на национална организация, но за някои благинки, дето много хора ги усетиха и други които тепърва ще се усетят имаме някакъв макар и скромен принос. Създали сме си правила в нашата скромна градска гилдия, а като се спазват тези правила всички са доволни. Когато направихме първото изложение, на някой му дойде идея да направим книга за мнения и препоръки. С голямо удоволствие прочетох мнението на клиент, който беше очарован от това, че като се спрял пред една маса, на която пчеларя отсъствал в момента, то този който е на съседната маса, вместо да открадне клиената, застава на масата и започва да убеждава клиента все едно че продава собствения си мед. За вас не знам, но за мен това е доста показателно за това как трябва да се работи.
    Хора, които се опитват да нарушават правилата - веднага излизат от играта . Така подържаме прилично ниво и сме решили до някаква степен проблема с манталитета.
    Само с държавните институции не можем да се справим. Ей там все удряме на камък. Много сме малки, а "националните организации" които представят уж пчеларството в повечето случаи са там за далаверата. То сред тях има и такива, дето членската им маса се брои на пръстите на едната ръка, ама са "национални" и всепризнати и усвояват, та усвояват.
    Проблема е, че като продължаваме да чакаме някой да ни реши проблемите, ще има да си чакаме и ножа все ще е опрял до кокала и изкупните цени все по близки та и по-ниски от себестойността ще стават. Варианти много има, ама пак опираме до манталитета и страха да не ни нарекат комунисти. Ей богу аз съм с десни разбирания и много добре знам какво означава това. Кооперация не е мръсна дума и за това най-сетне трябва да ни уврат главите. Планиране и договаряне това не е наследство от кмунизма и докато не го проумеем ще продължаваме да сме притиснати в ъгъла. Не е никакъв проблем да се намери пазар на добра цена, дори и с посредник, но пак всичко опира до манталитета.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.05.2012
    Колега Бонев,планирането и договарянето в пчеларството е малко по различно от колкото в другите сектори!Ценните монофлорни медове като акация и липа,не са твърди всяка година!Не може да договориш 20 тона акация и после да кажеш:Ами нямаше!
    Относно добрата цена-Пълна утопия е да се вярва,че ще се осъществи голяма продажба в която чакащите финансово постъпления са 10-15-20 или повече хора!Докато пчеларството е супер дребно,няма да има светлинка в тунела!
    1000 пчелари - 1000 технологии

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Светът на таралежа не е този на мравояда. Не казвай че нещо не е възможно преди да си опитал. Нещата са много по-прости от тази в твоите представи.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Потребител
    Регистриран
    17.01.2012
    Четете и не продавайте на 4лв пчелен мед срамота е. http://agro.bg/news/article39309.html

Пчелният мед в Германия поскъпва драстично - АГРО.БГ - Agro.bg 16 евро за 1кг

Почетен Автор
    Регистриран
    28.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от valeriboikov
    Четете и не продавайте на 4лв пчелен мед срамота е. http://agro.bg/news/article39309.html

Пчелният мед в Германия поскъпва драстично - АГРО.БГ - Agro.bg 16 евро за 1кг
    еми товари бурканьете и такър, такър, та там......

....имаше един литературен герой с мускалчета, дето ги носи из Европата, че там по-скъпо wink;
    -----------

...иначе самата новина е "бисерна" отсекъде: новината ни я съобщава AGRO.BG по неясно съобщение от ИТАР-ТАСС за цената на меда в Германия :D :D :D ....за по-удобно можеше да минат и през филипинските новинарски агенции, които се позовават на Австралииски източник :D :D :D

Автор
    Регистриран
    30.10.2012
    Ами щом в Германия поскъпва меда,значи и в България ще поскъпне,нали някой казват ,че 80% от износа е за Германия. Да ама ако в България не поскъпне знаете ли какво означава това? Означава ,че търговците ще направят още по голяма печалба от вашия мед,ами да те имат още по-големи разходи от нас :маркови питиета,скъпи цигари,скъпи коли,скъпи жени,разходки,почивки,спа центрове,луксозни дрехи и т.н..Пък вие какво ви трябва ,всичко си имате,че вие не знаете дори как се пуши пура,дори не сте и мечтали за курорта ХХХХL,така ,че за какво се оплаквате ,имате си всичко там на село. Колко ли има още да се подиграват с труда на пчеларите никой не знае

Автор
    Регистриран
    30.10.2012
    В Гърция медът от пчеларите не се договаря предварително,нито се сключват договори.Само промишления мед се договаря предварително и то не за цена а за количество.

Страница 31 от 71 ПърваПърва ... 21293031323341 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 16 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 16 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •