Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 303 от 496 ПърваПърва ... 203253293301302303304305313353403 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,021 до 3,030 от общо 4956
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    При нас Апимел дават 5 лв. за количества над 3 тона и доколкото знам няколко пчелари са си дали меда на тази цена. Останалите изкупвачи предлагат между 4,20 и 4,50 лв. за момента . Дори единия изкупвач "под секрет" споделял, че се очаква цената да падне до 3,60 лв така че да използват момента докато все още е 4,20 лв. ....

Според мен цената ще скочи да не забравяме договора за износ на мед за арабията.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Тоя договор, отдавна е забравен. На някой рафт, от по надолу разположените.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Тоя договор, отдавна е забравен. На някой рафт, от по надолу разположените.

Абе кой бяга от пари в бг-то?

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    По предварителна информация от медиите септември месец ще има среща между български и ирански представители за да се обсъдят по конкретно стъпките отноно износа на агнета и пчелен мед за Иран. До достигане на реален износ е малко рано да се говори, още повече не се знае на какви цени и какви количества става въпрос.
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Според мен цената ще скочи да не забравяме договора за износ на мед за арабията.
    Опасявам се, че лицензираните изкупвачи на мед ще се опитат да внесат украински или китайски мед и с минимални добавки на български мед, да го изнесат като български мед.
    Този пост е редактиран от valaz; 26.08.2016 в 17:53.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    По предварителна информация от медиите септември месец ще има среща между български и ирански представители за да се обсъдят по конкретно стъпките отноно износа на агнета и пчелен мед за Иран. До достигане на реален износ е малко рано да се говори, още повече не се знае на какви цени и какви количества става въпрос.

То има хора знаят вече.Въпроса е да ли няма да е износа само на Био мед.Защото като чета тук там и слушам май само Био ще се изнася.

Потребител
    Регистриран
    15.06.2012
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    Опасявам се, че лицензираните изкупвачи на мед ще се опитат да внесат украински или китайски мед и с минимални добавки на български мед, да до изнесат като български мед.
    Затова Българският мед "не е" качествен ! - това го знае всеки

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Трябва да се забрани внос на мед в България и тогава ,ще си дойдат нещата от само себе си .Нека това се залегне като искане на пчеларските организации към правителството
    Милен Михов

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Днес видях във форума още една фирма с цени.Това е добре.Но никой нищо не споменава защо толкова малко фирми тая година купуват мед.Каква е причината?Както викаше бай Стамат слънчувката ,,Има нещо гнило в Дания,,

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    "Последната година (2015) се наблюдава сериозен спад в производството на пчелен мед в ЕС. Тенденциите са това да се запази и задълбочи. Неспособността на европейските доставчици (пчелари) да отговорят на продължаващото високо търсене на мед, води до това, че търсенето надвишава предлагането, и търсеното на мед остава силно, което принуждава вносителите (преработвателите) да продължават да търсят нови доставчици. Това създава възможности за нови участници на пазара на пчелен мед в ЕС от трети страни да навлязат на този пазар." из някакъв анализ насърчаващ вноса на пчелен мед в ЕС от трети страни от 2015 година

Пускам го защото ми стана интересно - от една страна се твърди че търсенето на мед през 2015 а и през тази година остава силно и надвишава предлагането, а от друга страна нашите износители (изкупуващи мед) ни обесняват как няма никакъв пазар за нашия мед.
    Та ми мина мисълта да не би пак да са направили някоя беля, както навремето направи една наша фирма в стремежа си да свали цената на меда на 1 лев така се оля в реването че нашия мед бил пълен с антибитици че ни отрязаха квотата (1997 година)... 2003 направиха същото тогава Мехмед Дикме издаде прословутата заповед за забрана за износ на технологично непреработен, нехомогенизиран пчелен мед. А сега се оплакват и сезират разни институции че в меда имало - инверт и в резултат няма пазар за меда ....
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Страница 303 от 496 ПърваПърва ... 203253293301302303304305313353403 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 17 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 17 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •