Тоя договор, отдавна е забравен. На някой рафт, от по надолу разположените.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
По предварителна информация от медиите септември месец ще има среща между български и ирански представители за да се обсъдят по конкретно стъпките отноно износа на агнета и пчелен мед за Иран. До достигане на реален износ е малко рано да се говори, още повече не се знае на какви цени и какви количества става въпрос.
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
Трябва да се забрани внос на мед в България и тогава ,ще си дойдат нещата от само себе си .Нека това се залегне като искане на пчеларските организации към правителството
Милен Михов
Днес видях във форума още една фирма с цени.Това е добре.Но никой нищо не споменава защо толкова малко фирми тая година купуват мед.Каква е причината?Както викаше бай Стамат слънчувката ,,Има нещо гнило в Дания,,
"Последната година (2015) се наблюдава сериозен спад в производството на пчелен мед в ЕС. Тенденциите са това да се запази и задълбочи. Неспособността на европейските доставчици (пчелари) да отговорят на продължаващото високо търсене на мед, води до това, че търсенето надвишава предлагането, и търсеното на мед остава силно, което принуждава вносителите (преработвателите) да продължават да търсят нови доставчици. Това създава възможности за нови участници на пазара на пчелен мед в ЕС от трети страни да навлязат на този пазар." из някакъв анализ насърчаващ вноса на пчелен мед в ЕС от трети страни от 2015 година
Пускам го защото ми стана интересно - от една страна се твърди че търсенето на мед през 2015 а и през тази година остава силно и надвишава предлагането, а от друга страна нашите износители (изкупуващи мед) ни обесняват как няма никакъв пазар за нашия мед.
Та ми мина мисълта да не би пак да са направили някоя беля, както навремето направи една наша фирма в стремежа си да свали цената на меда на 1 лев така се оля в реването че нашия мед бил пълен с антибитици че ни отрязаха квотата (1997 година)... 2003 направиха същото тогава Мехмед Дикме издаде прословутата заповед за забрана за износ на технологично непреработен, нехомогенизиран пчелен мед. А сега се оплакват и сезират разни институции че в меда имало - инверт и в резултат няма пазар за меда ....
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
В момента има 17 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 17 гост (и))