Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 300 от 419 ПърваПърва ... 200250290298299300301302310350400 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,991 до 3,000 от общо 4186
    VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Аз разбрах де, това беше по скоро за мен .. ... Въпроса е това нещо кога се прави. Защото ако се развие семейството и направиш това голямо разширение на обема, значи времето трябва да е подходящо. После това нещо предполагам е най-добре да се направи преди слънчогледа, което е основна паша.
    Например тази година можех да направя нещо подобно преди акацията (вместо да махам пити с пило), обаче по нашия край се случват някакви резки застудявания, на такъв голям обем няма ли да им е кофти. След това пък няма почти никаква паша и става вече малко сложно за мен слънчогледа е чак юли месец, когато го има като тази година.
    Прави се при напълване на плодника с пчели и при силно намаляване на откритото пило.Ако няма паша се слга стария мед под тях разпечатан а горе в средата откритото пило горе и В О.По презумпция по това време вече е топло.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Аз качвам запечатаното пило горе + основи.
    Долу свалям меда и прясното пило.
    И така докато двата плодника се напълнят с изградени пити.
    "Да живее международното положение!" - Филип Трифонов
    "С възникването на гардеробите, хаосът е бил подреден в тях и е възникнал порядъкът и порядъчния човек."

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Аз качвам запечатаното пило горе + основи.
    Долу свалям меда и прясното пило.
    И така докато двата плодника се напълнят с изградени пити.
    Демари и Кашковский малка разлика има и тя се дължи на различната цел в единия случай е развитие в другия противороево.
    Тоест в различен момент от развитието на пчелното семейство.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    The Demaree method of swarm control

, така се появява из интернет. Сега разбирам защо му казват "демариране". А това което Кашковский е написал, същото ли е като демари, или са два различни. Явно са два различни. Има ли някаква литература за кашковский и демари, дали има нещо и тук в темата за литература ?

Сега чета, това което открих като информация във форума.

П.С - четох някои от темите, обаче те са повече коментарни, главата ми гръмна и нищо не разбрах

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    The Demaree method of swarm control

, така се появява из интернет. Сега разбирам защо му казват "демариране". А това което Кашковский е написал, същото ли е като демари, или са два различни. Явно са два различни. Има ли някаква литература за кашковский и демари, дали има нещо и тук в темата за литература ?

Сега чета, това което открих като информация във форума.

П.С - четох някои от темите, обаче те са повече коментарни, главата ми гръмна и нищо не разбрах
    Кашкивский има някъде из форума Кемеровска система съкратен вариант на български.Иначе на руски има литература.Демари има малко различни варианти конкретно за това де обсъждахме е различно нещо.Като цяло е хубаво да се знае биологията на пчелното семейство и да се адаптират разни системи към микрорайона ти.В случая по скоро имах в предвид Найчуков той е един от участниците в разработването на кемеровската система и измисля и съответно се прилага неговия начин на хранене (интересува се се преди време за диета без захар пролетно време) човека използва умишлено магазин за развитие на семейството напролет кога е студено.

П.П.Знам, че го написах смотано но е хубаво поне за обща култура да се прочетат творбите им.За техния си район са уважавани личности със сериозен статут .

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Да трябва да се чете. Аз само не разбирам, как така не тези системи, във форума , пише навсякъде РЛ , и тн .. Така с тези ДБ и големи рамки, не става ли трудно и тежко ? ! Не е ли правилно по тази логика , да се направят по - големи рамки от ДБ и така да се постигне по - голям ефект ? Дефакто защо като се отива към по-малка рамка, трябва да се прилага корпусен тип технология на голяма рамка. Нещо ми убягва логиката .. Предвид начина ми на мислене, аз винаги търся логическа връзка във всичко, за да мога да разбера .

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Демари и Кашковский малка разлика има и тя се дължи на различната цел в единия случай е развитие в другия противороево.
    Тоест в различен момент от развитието на пчелното семейство.
    Когато се напълни плодника с пило и пчели, а пашата е далече, дигам запечатаното пило и добавям основи ( горе ),а долу слагам изградени пити.
    Така изграждат много пити, бързо и качествено ( в горния корпус ), а майката снася по-добре долу, по-близо до прелката.
    Това е мое мнение.
    "С възникването на гардеробите, хаосът е бил подреден в тях и е възникнал порядъкът и порядъчния човек."

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Да трябва да се чете. Аз само не разбирам, как така не тези системи, във форума , пише навсякъде РЛ , и тн .. Така с тези ДБ и големи рамки, не става ли трудно и тежко ? ! Не е ли правилно по тази логика , да се направят по - големи рамки от ДБ и така да се постигне по - голям ефект ? Дефакто защо като се отива към по-малка рамка, трябва да се прилага корпусен тип технология на голяма рамка. Нещо ми убягва логиката .. Предвид начина ми на мислене, аз винаги търся логическа връзка във всичко, за да мога да разбера .
    Много високата рамка се вади трудно, без да се мачкат пчели. А и ще стане много тежка, ако се напълни с мед.
    Направих си 10 рамкови ДБ, само за експерименти. Нямах намерение да работя с тях двукорпусно, но като се налага!?

Моите ДБ са самоделни от фибран и са корпуси високи 310мм, с отделно дъно.
    Един плодников корпус пълен с празни плодникови пити е по-лек от дървен магазин, пълен с празни магазинни пити.

Един ден като ми омръзне да дигам плодникови корпуси, ще ги разделя на магазини 155мм. и ще ги ползвам като фарар.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Когато се напълни плодника с пило и пчели, а пашата е далече, дигам запечатаното пило и добавям основи ( горе ),а долу слагам изградени пити.
    Така изграждат много пити, бързо и качествено ( в горния корпус ), а майката снася по-добре долу, по-близо до прелката.
    Това е мое мнение.
    Не е баш така по мое мнение ама то си е мое мнение и абсолютно и категорично не възразява спрямо твоето мнение.Щом те устройва всичко е тип топ.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Размера има значение тия фарари са си бош лаф работа на колко хора им измреха пчелите с тия фанариотите ама си имат и предимства малката рамка.Може и да е добро система нямам опит.
    Двукорпосно ДБ се работи трудно затова в Русия са по двама ама имат паши и средно руска раса пчели.А ние си имаме мутанти и някакви подобия на паши та затова два магазина и не е като короусна технология а някаква измислица де в определени ситуации върши работа.Не си блъскат главата просто сподели че имаш проблем роене и изкарах мнение, че с един магазин няма лесно да избягаш от него без разни излишни гимнастика де се водят майстория.

Страница 300 от 419 ПърваПърва ... 200250290298299300301302310350400 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •