Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 30 от 683 ПърваПърва ... 2028293031324080130530 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 291 до 300 от общо 6828
    Автор
    Регистриран
    22.05.2011
    В района на пчелина ми има няколко водоизточника и водата е изворна,но е варовита.От същата вода години наред правя сироп и нямам проблеми.Много се съмнявам,че може да им влияе.Аз пия от тази вода,но за да съм сигурен в нея,че няма болествотворни организми си я осребрявам с джобно апаратче Силвър.Понякога и с йонизираната вода си правя сиропа и нямам никакви ядове.Решил съм тази година да ги пръскам от тази/сребърна/вода за да видя дали ще има някакъв ефект против акарите,макар че съм скептично настроен.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Може би нямаш проблеми заради мекия климат и възможността да се облитат пчелите редовно.

Автор
    Регистриран
    22.05.2011
    Ирис,права си,че климата е мек.Вече здраво носят прашец от минзухара и кокичето.

Цитат Първоначално публикувано от iris
    Другите е възможно да са били по-силни и да са успели да преодолеят кристализиралия мед, който ги отделя от питките. Затова да са живи още.
    Сигурно е така всички ги зазимих по един и същ начин с един и същ сироп и препарати против вароа и профилактика за нозематоза .Просто по слабите 2 трябваше да ги зазимя на по 5-6 пити а не на 10, но имаше доста мед и си викам нека всичко си остане за тях пък и центафуга нямям още. Днес ги стесних на 4 пити по средата на корпуса отсрани и отгоре затопляне и найлон отгоре. Изглеждат добре весели са и бяха взимали от надраскания от мен нектарен мед от крайните пити нали е по топло и щъкат на всякъде. Доно отцелеят .
    Ето ме във Фейса ! https://www.facebook.com/Ivo.Beekeeper

Радвам се, че си ме послушал.Ще оцелеят, сега наблюдавай имат ли принос на прашец, ако имат значи майката е жива и здрава и са започнали със пилото.Като се появиш на чат ми пиши, чао за сега и се радвам че всичко е наред.

До колегите, защо правите заключение за минерали, вода, сироп и прочее....Вкарвате човек във излишен филм.Замислете се за нектара от гроздето и други овощно плодови растения, и оттам защо има известен кристализирал мед и висок подмор.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Ми, защото ние сме го гледали този филм, пък който е гледал филма за гроздето, да го вкара в другия филм.

Цитат Първоначално публикувано от iris
    Ми, защото ние сме го гледали този филм, пък който е гледал филма за гроздето, да го вкара в другия филм.
    Всеки колега може, да си гледа каквито филми иска. Но когато се опитваш да дадеш помощ на друг колега, първо го питаш къде пчеларства, със каква система кошери е, какъв и колко запас има в плодника и колко е имало при зазимяването.Пита се за състоянието на майката и от коя година е, пита се каква система са кошерите и как са зазимени, питат се още няколко неща и после се правят заключения.И понеже говориме за филми, права си, аз този филм го гледам тази зима за пореден път и на други места.Разбира се, не те ангажирам със моето мнение, търси причината във минералите и други сложни за обяснение неща.Аз се радвам, че колегите на които се опитвам да помагам са благодарни и най важното има ефект от моите филми (ако искаш може да ги наречеш, комедия, трилър или еротика дори)Най елементарното подобряване на условията във кошера, се отразява като старт за някое закретало семейство.И забележи, аз не говоря за замяна на запаса във плодника, а за подобряване на условията.Мисля че ме разбираш какво говоря, ако не ме разбираш кажи ще ти обясня

Почетен Автор
    Регистриран
    28.03.2011
    Бах маа му ...па съм опущил нещо !!!!

Бе Владо, твойте филми къде ги прожектират ?!?!?

Не е важно къде, а кой е сценариста.
    Тъкмо говоря със колегата, и се оказах прав, във плодника е имало гроздов нектар.

Автор
    Регистриран
    30.10.2012
    Не си опущил,ще има повтерение. :D

Страница 30 от 683 ПърваПърва ... 2028293031324080130530 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 10 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 10 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •