В района на пчелина ми има няколко водоизточника и водата е изворна,но е варовита.От същата вода години наред правя сироп и нямам проблеми.Много се съмнявам,че може да им влияе.Аз пия от тази вода,но за да съм сигурен в нея,че няма болествотворни организми си я осребрявам с джобно апаратче Силвър.Понякога и с йонизираната вода си правя сиропа и нямам никакви ядове.Решил съм тази година да ги пръскам от тази/сребърна/вода за да видя дали ще има някакъв ефект против акарите,макар че съм скептично настроен.

Цитат
Но когато се опитваш да дадеш помощ на друг колега, първо го питаш къде пчеларства, със каква система кошери е, какъв и колко запас има в плодника и колко е имало при зазимяването.Пита се за състоянието на майката и от коя година е, пита се каква система са кошерите и как са зазимени, питат се още няколко неща и после се правят заключения.И понеже говориме за филми, права си, аз този филм го гледам тази зима за пореден път и на други места.Разбира се, не те ангажирам със моето мнение, търси причината във минералите и други сложни за обяснение неща.Аз се радвам, че колегите на които се опитвам да помагам са благодарни и най важното има ефект от моите филми (ако искаш може да ги наречеш, комедия, трилър или еротика дори)Най елементарното подобряване на условията във кошера, се отразява като старт за някое закретало семейство.И забележи, аз не говоря за замяна на запаса във плодника, а за подобряване на условията.Мисля че ме разбираш какво говоря, ако не ме разбираш кажи ще ти обясня