Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 30 от 239 ПърваПърва ... 2028293031324080130 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 291 до 300 от общо 2387
    Наблюдател
    Регистриран
    15.08.2012
    Вчера и аз хвърлих един поглед на пчеличките,всичко беше нормално с изключение на един кошер в който нямаше изобщо мед.Не мога да си го обясня освен с кражба,сложих му питки и две пити с мед,Притеснява ме ако застудее дали ще взимат от питките които слагам.

Потребител
    Регистриран
    24.10.2013
    Колега, ако са над кълбото няма проблем. А това с времето, че е леко ненормално си е така, въпреки че преди 6-7 години пак така беше. Лошо няма. Февруари е добре да не вали много, че земеделците да засеят кориандъра навреме.
    Що се отнася до рапицата, колкото по-голям блока, то толкова по-голямо злото. Колега, Каменов, ако в този сайт са прави март месец ще въртиш и центрофугата.

http://www.accuweather.com/bg/bg/kon...monyr=2/1/2014
    Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Да времето ще е топло, но това вещае и отрицателно влияние върху посевите, били те и от рапица. Започва да се развива и т.н.муха, която ръфа листата на растението и ще започне едно пръскане и не се знае дали ще има паша, защото освен насекомото, при нас семето не поникна. Така, че не давай излишни надежди на колегите.

Потребител
    Регистриран
    17.06.2013
    Пчеларски район
    покрай павликени
    Привет колеги.Миналата година се запалихме с брата и взехме 3 отвотки на по 5 пити дб за сега са добре единият е по силничък др два слабаци.не бяхме сигурни в запасите и сложихме по една питка от сръбските с витамини на 15 януари. Предстои ни да закупим няколко семейства от стар пчелар от нашия регион човекът ни ги отвори показа ни какво е положението.мед много, пчела има има и малко пило на 2 рамки колкото капачка на буркан. Въпросът ми е кога е най удачно да преместим семействата в нашият пчелин при положение че в момента семействата са на не повече от 250-300м по въздух как да процедираме за да нямаме проблеми.Човекът ни преложи като дата 20-30 февруари.Регионът е северен-централен около река росица.Благодаря ви предварително и успех през новият сезон на вс

Изберете някой хубав ден,когато е разпуснато кълбото не е проблем да ги преместите.Проблем е да се местят зимно време,когато е студено за да не се откъснат пчели и да паднат на дъното,където ще загинат,но това зима ли е...

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от 2ма пчеларя Виж публикацията
    ...Човекът ни преложи като дата 20-30 февруари....
    30-ти е рано! Изчакайте 31-ви!

Иначе, според мен и сега може да ги преместите. Примерно: ако днес е хубаво времето и утре също го дават хубаво (с температури над 12-13 градуса и слънце), утре сутрин, запушете всички входове и дупки. Изчакайте да се затопли и пчелите да разпуснат кълбото. По обяд ги пренесете и вечерта когато захладнее и се успокоят ги отворете. Ако ги пренасяте както са на кълбо, при едно сътресение кълбото може да се "стръска", а ако майката падне на дъното или в неутоплена част на кошера, това би било фатално за нея.
    По принцип съм чувал, че кошери се местят като цъфне ябълката, но във вашия случай разстоянието е малко и рискувате да се върнат на старото място, ако има вече постоянен летеж.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Потребител
    Регистриран
    17.06.2013
    Пчеларски район
    покрай павликени
    аз си мислех направо вечерта като се прибире вс затваряме товарим,но само ако е топло иначе този метод със затварянето рано сутрин и пренасянето по обяд ми допадна.ако сложа някъкво препядствие на прелките като ги отворя намя ли да помогне.хахах 30 феврари

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от 2ма пчеларя Виж публикацията
    Привет колеги.Миналата година се запалихме с брата и взехме 3 отвотки на по 5 пити дб за сега са добре единият е по силничък др два слабаци.не бяхме сигурни в запасите и сложихме по една питка от сръбските с витамини на 15 януари. Предстои ни да закупим няколко семейства от стар пчелар от нашия регион човекът ни ги отвори показа ни какво е положението.мед много, пчела има има и малко пило на 2 рамки колкото капачка на буркан. Въпросът ми е кога е най удачно да преместим семействата в нашият пчелин при положение че в момента семействата са на не повече от 250-300м по въздух как да процедираме за да нямаме проблеми.Човекът ни преложи като дата 20-30 февруари.Регионът е северен-централен около река росица.Благодаря ви предварително и успех през новият сезон на вс
    Зa колко пари ви ги продават?

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    2ма пчеларя, по-добре вижте прогнозата кога ще е топло и следващите дни студено. Като се стопли ги местите, а след това те няма да излитат и при следващото облитане ще си запомнят новото място.

вълк дивак, какво имаш предвид за големия блок рапица и голямото зло. Аз по принцип се притеснявам от нея, че с това пръскане да не изтровят пчелите. Ама така или инъче е там и ще трябва да се използва.

Потребител
    Регистриран
    17.06.2013
    Пчеларски район
    покрай павликени
    Цитат Първоначално публикувано от Петър84 Виж публикацията
    Зa колко пари ви ги продават?
    още не сме говорили за цената колега. Каква е нормалната цена за вас?

Страница 30 от 239 ПърваПърва ... 2028293031324080130 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •