Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 30 от 64 ПърваПърва ... 20282930313240 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 291 до 300 от общо 640
    Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2013
    Извинявамсе, разглеждате предложение на г-н Матеев. Неговото мнение в момента е доминира над останали мнения и препоръки. Г-н Матеев финансово може да притежава над 10 000 пчелни семейства и тогава да ни диктува правила на работа що то ние окуратно подвеждани от него именно в тази насока с наши гласове ще му дадем необходима сила.
    Брой на кошери не е приемлива единица за оценка на количество гласове. Г-н Матеев ми е приятел и аз по мислих да взема него за пример за да Ви обърна внимание на бъдещ проблем. Г-н Матеев предлага общинско дружество или частно лице което иска да бъде член на "организация" да има таково право. Смятам това за неприемливо. Членство може да бъде само от областни организации, по този начин ограничаваме доступ до членството от не легитимни представители. Ако областен председател легитимно избран с решение на общо събрание на общински председатели той има право да представлява цяла област в новата организация. И предложено от него по подразбиране е воля на пчелари от цяла област. Аз съм зам областен председател и моята цел да създам максимално добри услови за избиране на областен председател. Избор остава винаги за пчелари и пчеларски дружества. Подтвърждение на легитимен представител е протокол от решение на общо събрание на общински председатели. Областен председател длъжен да подаде към УС на организация данни за количество на пчеларски организации в неговата област, дададе контактни данни с председатели които учавствували в заседанието кадето взето решение за неговото избиране. И чак тогава да има глас в УС НА "ОРГАНИЗАЦИЯ". Той трябва да упражнява дейност свързана с задачи поставени от общински пчеларски сдружения и може да бъде сменен от УС на областна организация която представлява. Той автоматически се сменя от нов председател в УС НА "ОРГАНИЗАЦИЯ". По този начин ние ще имаме в УС само тези хора които имат подкрепа и доверие на пчелари по места. Цел на тази организация е - защита на интереси на пчелари в България. Така пчелари могат да контролират и да налагат своето мнение. Тогава всеки председател ще търси прозрачност и максимално испълнение на поставени от пчелари задачи.

Благодаря Всички за търпение и труд които положили за да прочетът това което пиша. Моля да ми простите лош български.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Димитър Бонев Виж публикацията
    Вижте, в закона за организациите с не стопанска цел, нещата са доста строго формулирани. Това за тежест на гласа го няма в правния мир.

Прав си.
    Щом закона не позволява друго, най-справедливо един глас да отговаря на един регистриран пчелин.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от toko652003 Виж публикацията
    Прав си.
    Щом закона не позволява друго, най-справедливо един глас да отговаря на един регистриран пчелин.
    Поддържам г-н Бонев.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Вячеслав, за 21-ви път чувам твоето мнение, и за 21-ви път си мисля, че ти не си наясно със ситуацията в България. Напълно съм съгласен, че идеалистичната структура е ПЧЕЛАР --> Общинска организация --> Областна организация --> Национална организация. Това обаче е невъзможно поне към днешна дата, защото:
    1. В много общини и области има по няколко организации, които враждуват помежду си.
    2. В много общини пък въобще няма никаква организация.
    3. Има много пчелари, които не могат да бъдат обхванати от идеалистичната структура. Например аз имам пчелини в 10 общини и 2 области. Къде да членувам? Има много пчелари като мене с пчелини на едно място и местоживеене на друго.
    4. Има много пчелари, които членуват в повече от една организация. Има дори общински и областни дружества, които членуват в повече от една национални организации.
    5. Има и такива, които казват "е..ал съм ги всички мафиоти, няма да членувам никъде".

Съжалявам Вячеслав, но твоето мислене също е ТОТАЛИТАРНО и също предполага да ЗАДЪЛЖИШ другите да направят нещо, защото на тебе така ти е кефнало. Не си ли се замислял поне за момент, че може би грешиш?

Според мене в новата организация НИЩО НЕ ТРЯБВА ДА СТАВА НАСИЛА !!! Всичко трябва да е ДОБРОВОЛНО !!! Всеки един пчелар в България има констутиционното право да се сдружава с когото си иска и когато си иска. Това със задължителните общински и областни организации си е ФОРМА НА ДИКТАТУРА. Пчеларя Бай-Пешо може да не е доволен от областния или общинския управител. Той може да има собствено си мнение и да реши да се сдружава с някой друг от някоя друга организация - например с организацията на сина му, която обаче е на 300 километра от селото му.

За да се избегнат всичките тези проблеми, в новата организация ще могат да членуват директно ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА, без да им дирим сметката откъде са дошли и къде са им пчелините. Дори и да приемем за член някоя общинска или областна организация, ние всъщност ще приемаме СПИСЪКА С НЕЙНИ ЧЛЕНОВЕ.

Единственият начин да се опитаме да обединим всички пчелари в България е ДА ЗАБРАВИМ ЗА СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ, тъй като голяма част от тях са кухи и са с ТОТАЛИТАРНО УПРАВЛЕНИЕ. Новият устав ТРЯБВА ДА Е ИДЕАЛИСТИЧЕН, за да бъде върприет от ВСИЧКИ. Той (и организацията) трябва САМО ДА ДАВАТ и в никакъв случай да не се опитват ДА ВЗЕМАТ от пчеларите каквото и да било.

Това е ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН, който може да създаде предпоставки за ПЪЛНО ОБЕДИНЕНИЕ. Всяка една ТОТАЛИТАРНА КЛАУЗА в устава вместо обединение, ще създаде РАЗЕДИНЕНИЕ.

Потребител
    Регистриран
    01.01.2012
    Пчеларски район
    Североизточен
    .......в БАБХ не се фиксира точната бройка, а е от до.[/QUOTE]

Няма от до.... БАБХ имат актуален регистър на регистрираните пчелини с брой семейства в тях. А ДФЗ имат достъп до същия.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Димитър Бонев Виж публикацията
    Вижте, в закона за организациите с не стопанска цел, нещата са доста строго формулирани. Това за тежест на гласа го няма в правния мир.
    А къде говоря за тежест на гласа в общото събрание??????????????????
    Там гласовете са равни. Къде в закона е фиксирано как се избират представителите в общото събрание? Аз не видях в закона ограничаващи условия. Именно това е тънкостта на предложения метод.
    Всъщност проблема няма идеално решение. Има компромисни решения, които удовлетворяват болшинството. Задайте си простичкия въпрос: С какво тежи един пчелар? С броя написани мнения във форума ли или с броя кошери, кото притежава и отглежда? Ами ако това е критерия - броя мнения да се кандидатирам за УС? Опазил ме бог!!!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Аз съм за това, всуко едно пчелно семейство да е представено с един глас, и следкато това противоречи на закона за сдруженията с нестопанска цел, то тогава да направим акционерно дружество с примерно 500000 хиляди акции на цена от примерно един лев и всеки да има право да си купи точно толкова(до толкова - не повече) колкото са пчелните му семейства. Броят им ще се доказва с удостоверението за регистрация от БАБХ, в което е вписан актуалният брой пчелни семейства, освен ако нямяме достъп до ВетИС, но за целта е нужен само един ветеринарен лекар с достъп който да прави справка, т.е.т. да проверява актуалносста на удостоверенията за регистрация...
    Може и да не е приложима тази идея за АД, но неможе да сложим Бай Пешо с неговите 5-10 семейства и хора със стотици и хиляди пчелни семейства, занимаващи се професионално с пчеларство под един знаменател...?!?

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Предлагам следното, половината от квотите за общите събрания на новата организация да са според броя пчелари а другата половина според броя пчелни семейства. Как може да стане на практика това. Ако приемем, че в страната има 27 области и с цел всяка една област да има представители, смятам ,че от област по 8 члена са достатъчни. Така цифрата която се получава е 216 да ги закръглим на 220. Тази цифра е примерна и може да претърпи промени но аз искам да обясня как виждам нещата. Така обаче във всяка област броя пчелари и семейства е различен и какво правим. Разпределяме процентно гласовете за всяка област. Например по данни които не са актуални разбира се в страната има 24 000 регистрирани пчелина и 600 000 пчелни семейства. Половината от делегатите 110, 24 000 делим на 110 и се получава 218 пчелина един глас и по същият начин 600 000 делено на 110 е 5454 семейства един глас. Примерно за област Търговище с 696 пчелина и 26 642 семейства се полагат 3 делегати по брои пчелини и 5 по брои семейства.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    А къде говоря за тежест на гласа в общото събрание??????????????????
    Там гласовете са равни. Къде в закона е фиксирано как се избират представителите в общото събрание? Аз не видях в закона ограничаващи условия. Именно това е тънкостта на предложения метод.
    Всъщност проблема няма идеално решение. Има компромисни решения, които удовлетворяват болшинството. Задайте си простичкия въпрос: С какво тежи един пчелар? С броя написани мнения във форума ли или с броя кошери, кото притежава и отглежда? Ами ако това е критерия - броя мнения да се кандидатирам за УС? Опазил ме бог!!!
    Много се извинявам, но има един въпрос. Вие колко семейства отглеждате и колко от тях са регистрирани? В коя категория попадате? Професионалист, любител, или форумен Лъв?
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2013
    Искам да споделя болка с Вас и да изразите Ваше мнение за ситуация в коя то попаднах. Във Варненската Област има градско дружество "Златна Пчела" от 5-6 години дружество съществува и не прави нищо за пчеларството освен сбирки на членовете си. Имат по някога обучаващи програми и лектори които бъркат нещата но това е до момента на появление на Областно дружество което представлявам. Златна пчела членува при Михайлов, брой членове в дружеството близо 20-30. Това е хората на Янко Янков. Вие знаете че във Варна всяка година 3 пъти провеждасе фестивала на меда. Фестивала трябва да има цел - популяризиране на пчелни продукти. Реално фестивала превърнат в касичка на двама човека - Мишо Михайлов и Янко Янков. Сега в нарушение на всички закони, без отчетно изборно събрание Янко Янков посочи негов заместник. Г-н Каракашев. Така и стана. В Плевен Каракашев заяви че той е избран за областен председател. Аз не оспорвам този факт що то той може да бъде избран от варненски членове на СБП за областен представител на СБП което подтвърждава и пълномощно дадено от Михайлов на Каракашев. На моите молби и официални предложения към обединяване на усилия и действия в полза на пчелари от Варна и областа към г-н Каракашев и председател на Варненска пчела г-н Матеев аз получил твърд отказ. Отказ подкрепен от Мишо Михайлов който се явява и лидер на СБП. Странно е че Михайлов навсякаде проповядва идея за обединяване на пчелари. Мисля че обединяване в негово то понимание е подчинение от пчелари и обожествяване на г-н Михайлов. Лошо че от само то начало на съществуване на Варненска златна пчела организация не се проявила по никакъв полезен начин а и ръководители на тази организация за съжаление пълна посредственост. Предложението ми беше и за съвместно провеждане на фестивала. Но пак съм посрещнал отказ и подмолно г-н Каракашев промени дата в неговото заявление и ми направи сечено. От името на областна организация получено разрешение от община Варна за провеждане на фестивала от 28.03.2014 година. Варненска златна пчела има също разрешение но в първата молба те посочили Април месяц. Когато разбрали за молбата и датите ни те променили дата в тяхната молба и решили да правят цъганска работа. За да избегна от техните глупави действия бях принуден да оттегля молбата ни от община. Сега Вие прицените, дали Михайлов и хората му искат обединение на пчелари? Или стари Вождове играят тайна игра с пчеларската общност. Аз предлагал на тях много различни варианти каде то ние можали да покажем единство и да постигнем добри резултати за Варна и Област, това щяло да доведе до положителни промени в областа но за съжаление само тази група на пчелари прави сечено по всички предложения и се движат по указания на Янко Янков и Мишо Михайлов. Това е как минимум странно поведение от страна на Михайлов и хората му. Как можем да му доверим каквото и да било свързано с обединение на пчелари.

Страница 30 от 64 ПърваПърва ... 20282930313240 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •