Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 3 от 12 ПърваПърва 12345 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 21 до 30 от общо 510

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.06.2014
    Пчеларски район
    с. Черни осъм, общ. Троян
    Прекрасно време беше събота и неделя, всички са живи и се облитаха и водичка носеха. Тази година реших, че първото отваряне ще е чак март месец. Предните години около нова година, им слагах по една питка за мое успокоение, тази година ще ги лиша, пък да видим какво ще е положението март.

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.06.2014
    Пчеларски район
    Първия прашец е вече внесен, има някакви цъфнали растения, но им е недостатъчно. До работилницата има складирани чували с фин талаш, там не можеше да се припари от пчели, после влизат в кошерите като мелничари, целите изцапани.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Цитат Първоначално публикувано от viktor tit Виж публикацията
    Първия прашец е вече внесен, има някакви цъфнали растения, но им е недостатъчно. До работилницата има складирани чували с фин талаш, там не можеше да се припари от пчели, после влизат в кошерите като мелничари, целите изцапани.
    Досега не съм виждал пчели да носят талаш, само съм чел за това...предполагам, че е (както казваш и ти) защото прашеца им е недостатъчно. Защо не ги махнеш тия чували от там, та да не вкарват този ненужен талаш в кошерите? Мислиш ли за белтъчно подхранване?

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.06.2014
    Пчеларски район
    В неделя, след като при мен и по високите и усойни места прецъфтя вече липата, реших да видя каква е ситуацията в магазините. Отварям първия- сух на барут, отварям втория, който беше с два магазина и там част от рамките сухи а по други имаше тук там по малко медец. Не ги бях отварял три седмици, защото гледам, че работят здраво, липата цъфти, тук там билки и всичко изглежда добре. Другите не ги отворих защото се ядосах, оставих ги за тази събота. От втория извъртях 7 кг. мед, страшен смях.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    Цитат Първоначално публикувано от kroum Виж публикацията
    Същата трагедия и при мен в предбалкана. Ни акация, ни липа, ни мана. Боровете съхнат. Събират, колкото да си хранят пилото. В обсега нямам ниви, че да се надявам на слънчоглед. Около 15 юли всичко свършва. Ще трябва да храня сериозно за зимни запаси. Приготвил съм 3.5л. хранилки, че пчелина е на 100км. от местоживеенето ми.
    Цитат Първоначално публикувано от viktor tit Виж публикацията
    В неделя, след като при мен и по високите и усойни места прецъфтя вече липата, реших да видя каква е ситуацията в магазините. Отварям първия- сух на барут, отварям втория, който беше с два магазина и там част от рамките сухи а по други имаше тук там по малко медец. Не ги бях отварял три седмици, защото гледам, че работят здраво, липата цъфти, тук там билки и всичко изглежда добре. Другите не ги отворих защото се ядосах, оставих ги за тази събота. От втория извъртях 7 кг. мед, страшен смях.
    В такива райони и в такива години, Пчеларите трябва да бъдат субсидирани.

- Пчелите си вършат работата с опрашването;
    - Пчеларя се грижат за пчелите си;
    - За положения труд Пчеларя не получава облаги. Разходвал е време, средства и труд;
    - Пчеларя не е реализирал - мед, прашец, отводки, пчелнио мляко, восък или пчелна отрова. Няма доходи срещу положения труд.

В този ред на мисли, Пчеларя трябва да бъде компенсиран, за да се грижи за семействата си и следващатата година, те (пчелите), отново да си извършват обичайните задължения - естствено с помоща на Пчеларя.

При злоупотреба от страна на пчеларя - доживотно се отнема правото на субсидиране в пчеларския сектор.

ПП 1
    Не е случайно изписването на Пчелар с главно "П". Пчеларя е "свещенна крава" със свещен труд и мисия.

Не ми се обсъждат пчеларите с малко "п".

ПП 2
    Аз ако съм един проверител, няма да ми трябват повече от 3 минути (образно) за да преценя подлежи ли на субсидия пчеларя или има проява на злоупотреба. Да субективно е, но кое не е...

Същото е и при застрахователите при огледа на щета.

...Ако малко се "напъна" мога да го формулирам по-добре и да го обвържа/свържа/очертая със законова рамка...
    Този пост е редактиран от Niki1313; 29.07.2020 в 19:16.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Niki1313 Виж публикацията
    В такива райони и в такива години, Пчеларите трябва да бъдат субсидирани.

- Пчелите си вършат работата с опрашването;
    - Пчеларя се грижат за пчелите си;
    - За положения труд Пчеларя не получава облаги. Разходвал е време, средства и труд;
    - Пчеларя не е реализирал - мед, прашец, отводки, пчелнио мляко, восък или пчелна отрова. Няма доходи срещу положения труд.

В този ред на мисли, Пчеларя трябва да бъде компенсиран, за да се грижи за семействата си и следващатата година, те (пчелите), отново да си извършват обичайните задължения - естствено с помоща на Пчеларя.

При злоупотреба от страна на пчеларя - доживотно се отнема правото на субсидиране в пчеларския сектор.

ПП 1
    Не е случайно изписването на Пчелар с главно "П". Пчеларя е "свещенна крава" със свещен труд и мисия.

Не ми се обсъждат пчеларите с малко "п".

ПП 2
    Аз ако съм един проверител, няма да ми трябват повече от 3 минути (образно) за да преценя подлежи ли на субсидия пчеларя или има проява на злоупотреба. Да субективно е, но кое не е...

Същото е и при застрахователите при огледа на щета.

...Ако малко се "напъна" мога да го формулирам по-добре и да го обвържа/свържа/очертая със законова рамка...
    Ники, ето как се правят нещата, а не суха пара в нечий пчеларски джоб.
    https://m.24chasa.bg/novini/article/8856619
    Забележете! Не се дават пари на брой дърво, а реализирана продукция.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Прегледай плодниците как са, да не се изненадаш още повече след месец, дали имат храна за развитие.
    За слабото семейство пашата винаги е слаба, за силното винаги е обилна.

Потребител
    Регистриран
    10.05.2014
    Пчеларски район
    Троян
    Последна информация от вчера. ДБ са се запасили с големи венци даже някой почти са брокирали майката, но в магазините няма нищо , тук таме малко мед по някоя пита и то общо за магазин не повече от 2-3 кг. Има и силни ДБ те имат по един магазин. ЛР хибридна система : в корпуса няма мед а в магазина над него има средно по 8-10 кг. другите един два магазина празни. най силните имат пълен магазин над плодника и 1/2 втори магазин. Сега е важно да направим зимни пчели и да допълним запасите на който се нуждае. Явно от липата и от ливадите всички са хванали колкото за тях а за мен малко. Личното ми мнение за мен е, че трябваше да се храни след пролетната паша до цъфтежа на липата. В този период при нас беше дъжд и по хладно и голяма част от майките почти спряха снасянето. Преди липата се засуши и заваля след прецъфтяването и. По време на липата пилото тръгна, но старата пчела отпадна за пашата и кошерите ми отслабнаха. Тези дето са ми най-силни са посъбрали малко мед, колкото да изцапам центрофугата, но не е това което трябва да е.

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.06.2014
    Пчеларски район
    Благодаря на всички за мнението и опита, който споделихте. Не знам дали ще пробвам още следващата година или ще натрупам малко опит и тогава, но съм решил да си изработя няколко кошера. Имам материал от червена върба, имам и достатъчно машини, пък като пробвам и не ми хареса нещо в дадената система ще ги продавам излишните кошери.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Не забравяйте лежаците да, дават доста с малко работа, при мен на 850 м.нм.

Страница 3 от 12 ПърваПърва 12345 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •