Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 3 от 39 ПърваПърва 1234513 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 21 до 30 от общо 494

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от meduza Виж публикацията
    мерси, но нямам инвертиран, а гледам е изкупен по онлайн магазините.
    Чудя се да ги мъча ли със захар сега (на 7 ДБ рамки са, имат 3-4 килограма мед), или ноември и януари да им дам по една питка
    По принцип захар по това време не се дава по изключение на силни семейства при тях няма да има проблем.Сложи инвертиран сироп а от нова година питка ако нямаш рамки с мед това е опцията тук говорим за оцеляване а не кое е правилно.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от meduza Виж публикацията
    Привет, в събота ще е хубаво времето, дали не мога да направя последно подхранване с 2:1 захарен сироп на един слабо-запасен кошер (от пролетна отводка е, не съм взимал мед)
    Имам и питки, но не зная дали са удачни за октомври
    Я си вземи питки и им слагай периодично до пролетта, щом имаш опасения. Не се захласвай по тия измислени инверти. За обикновен сироп е малко късничко, макар че не е невъзможно да го усвоят, но времето (метеорологичното) е съществено за усвояване от пчелите. И нещо много съществено - пролетна отводка, да не може да се запаси, значи нещо куца и има вероятност догодина да е пак така. Сам си преценявай!

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    И аз не вярвам чистия мед да активизира майката, но за всеки случай към 25 ти ноември падат драстично температурите, ако нещо се притесняваш от това, сложи им за да го имат в запас. Та нали по принцип около тях има постоянно мед, това значи ли че той активизира майката. пчелите си знаят кога да се активизират, имат си биологичен часовник - повечето мед ще им трябва от началото на януари нататък.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Колеги не съм решил да слагам питки просто зададох въпрос,който ми се стори интересен.Някъде из книгите пишеше че семействата трябва да са ;обвити; с храна за да се чувстват сигурни което води до интензивно развитие.Убеден съм че сега не му е времето за интензивно развитие.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от христо
    Да се слага питка сега може само ако меда е много малко- да не умрат от глад. Ама не е добре...
    Бих искал да чуя повече по въпроса-защо нее добре.Благодаря.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
    И аз не вярвам чистия мед да активизира майката, но за всеки случай към 25 ти ноември падат драстично температурите, ако нещо се притесняваш от това, сложи им за да го имат в запас. Та нали по принцип около тях има постоянно мед, това значи ли че той активизира майката. пчелите си знаят кога да се активизират, имат си биологичен часовник - повечето мед ще им трябва от началото на януари нататък.
    Какво би станало ако сега им сложиш мед зад преградната дъска или в хранилката?

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Първо- защото показва , че не са положени нужните грижи за семейството навреме за да се запаси с храна за зимата. Второ , защото подхранване по това време ще изтощи физиологично зимуващите пчели, понеже не консумират прашец. Трето- не е задължително да предизвика активиране на майката(снасяне на яйца) но е възможно, а студовете идват.Четвърто- щом отсега се подхранва, това би следвало да означава , че ще се храни цяла зима, което пък означава безпокоене, при застудяване и невъзможност за облитане може да доведе до още по неприятни последици.Затова според мен - само с цел спасяване от гладна смърт може сега да се храни. Но не ангажирам никого с това мнение и няма да споря с никой.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Мисля, че този отговор е достатъчно точен.

Следващите въпроси за подхранване по това време на годината трябва да са на друго ниво - анатомично, физиологично, дори цитологично(клетъчно) и кои клетъчни структури биха се увредили и как - цитоплазматичен ретикулум, митохондрии, апарат на Голджи и т.н.
    Working....

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Струва ми се че малко преигравате. Дори и да не се подхранва амортизации пак ще има. Щом диша, зачи е обречено да умре.
    Моите пчели всяка година ги зазимявам на мед от слънчоглед. Каквозначение има дали ще ядат захаросания мед или кърмовото тесто. Купената храна дори е много по-добра за пчелите от захаросания мед.
    http://www.bienenfutter.eu/bg/Produkte/Apifonda/
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Може ли при направата на инвертирал сироп да се използва пудра захар вместо кристална.

Страница 3 от 39 ПърваПърва 1234513 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •