Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 3 от 9 ПърваПърва 12345 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 21 до 30 от общо 97

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    26.02.2012
    Здравейте колеги!За първи път пиша във форума.Почти година само чета мненията на колегите.Имам въпроси към Румен Димитров за изработката на ел.нож.Дайте данни за нагревателя–дължина,съпро тивление,диаметър,ако обичате,разбира се.Благодаря Ви предварително.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.03.2011
    Ето подробности от подобна тема:

http://pchelari.com/forum/showthread...1397#post11397

Наблюдател
    Регистриран
    26.02.2012
    Благодаря Ви колега.През тия няколко дена успях да налучкам съпротивлението,сега мисля за ефикасно регулиране.За много години! Здраве,късмет и успешна пчеларска година!

Наблюдател
    Регистриран
    26.02.2012
    Ножа при сухите проби работи перфектно!Изключва при 105 градуса,а включва при 96 градуса.Остава да го натоваря през лятото при разпечатването в реални условия.Дано да има какво да разпечатваме!!!

Наблюдател
    Регистриран
    18.09.2012
    Колега Джордан,може ли малко подробности за ножа,снимки и т.н.защото и аз искам да правя такъв.

Наблюдател
    Регистриран
    26.02.2012
    Колега milen5,с удоволствие ще ви обясня последователността,матери лите,откъде могат да се вземат.Ако успея да кача снимка–също.Лезвието е от неръждавейка–0,8мм.,може и по дебела.Преди огъването,заточих двете страни и върха на разстояние 37см.от върха.Огънах под ъгъл 45 градуса,мериш 45мм.,огъваш за дръжката–ъгъла тук се прави такъв,че да е удобно да се работи.Дължината на тази част може да бъде 5–8см.–или общо ти трябва 46–50см.неръждавейка с широчина 5см.Нагреватела е част от нагревател на ел. скара.Не съм го мерил ? см.е/мисля, че е около 60см.работната част/защото чрез ампермер измерих коя дължина ще ми даде 2,5А/това ми гарантира30w мощност/при12v захранване. Давам 30см.аванс от останалия реотан,за да направя съединителния край към лустер клемата,двойно усукан/може и 3/за да не грее.Всички размери са при разпънат реотан/като синусоида/.Реотана да бъде нов!!!Използваш фабрично усукания край,а втория ти усукваш и внимаваш да не се пречупи.За изолация използвам порцеланови изолатори,възможно най малките,като диаметър.За да покрия нагреватела,използвам латун.Лесно се калайдисва към ножа.За регулиране на температурата използвам терморегулатор от ютия,монтиран в/у нагреватела до дръжката.Дръжката е от дърво,може и от гетинакс да се направи на две части.Ако съм пропуснал нещо–питай.

Наблюдател
    Регистриран
    09.11.2010
    Аз че съм си прост прост съм си само малко с огъването на реотана не схванах но майната му,сигурно съм прегледал всичко в нета и......А да питам с какво ще захранваш ножа и захранване за компютър дали ще стане???

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Би трябвало да стане. Като гледам моето е 19V и 3.42А, абсолютно достатъчно.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.01.2011
    Пчеларски район
    Свищов
    Не знам за какво огъване на реотана питаш. По принцип го опъваш на струна и само в двата края го усукваш на 3-4 ката,там,където ще бъде в дръжката и ще се съединява с проводника за токоизправителя.

Страница 3 от 9 ПърваПърва 12345 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •