Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 3 от 6 ПърваПърва 12345 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 21 до 30 от общо 99

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    21.05.2015
    Млечния тест направих така ...малко мляко сухо (пише -обезмаслено 1,5% ) малко вода разклатих, след това отидо и извадих две кафеникави разпаднати личинки и ги сложих ...държа ги вече 20-30 мин и това е резултата
    https://drive.google.com/file/d/18bL...w?usp=drivesdk

Потребител
    Регистриран
    21.05.2015
    Европейски гнилец

а) Етиология -Срептококус плутон Грам+, не образува спори.

Има и други видове “съпровождащи” бактерии. По-разпространен 5-6 пъти повече от американския гничец. Протича остро и хронично.

б) Клинична симтоматика:

прошарено пило, предимно незапечатано;
    материята няма характерната точливост и миризма като американския гнилец;
    Ориентировъчен метод за разпознаване между двата вида

Капачето над умрялата личинка се разтваря в спирт:

при европейския се разтваря напълно (личинката е умряла без да изпреде нишка);
    при американския се наблюдава белезникава мрежица;
    в) Терапия

Изолиране на майката с ханеманова решетка на 2-3 пити, взети от здрави пчелни семейства.
    Подхранване с натриев бензоат и витамин В-12.
    След излюпване на пилото прехвърляне в дезинфекциран кошер и подмяна с восъчни основи на питите, които се изземват напълно.
    Магазинните пити се изграждат наново (восъчни основи).
    През август наново лечебно подхранване.
    Този начин на лечение някои прилагал ли го е?

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Мисля си тука мед няма да има и почвам да дигам рамките малко мед една две пило и се заглеждам в едната с тук там пило, пчели няма загледах се в някой килийки умрели ларви но не на дъното а ще кажеш че искат да излязат...първата ми мисъл не е добре работата връщам се на рамката с пило и с пчели и гледам някоя друга ларва по този начин и гледам пилото тук там с дупчица и леко хлътнало една клечка веднага и бъркам кафеникава точеща се слуз свалям да видя как е долу там има пчели но разбутах ги същото нещо .... затворих кошера и прекратих... веднага изгорих ръкавиците и повдигача....

Прошарено и точещо се пило -това е АГ .

Наблюдател
    Регистриран
    14.02.2011
    На фона на ситуацията в много райони от страната е малко вероятно за АГ-особено пък щом има и поразени незапечатани ларви.Вероятно е асоциирана инфекция с водещата роля на вируси.Най-добре е проба но в сигурна л-я а не в някоя случайна ,където още като видят пробито капаче и за да не си отнемат време от почивката веднага пишат АГ.Провери в първия к-с за наличието на ларви със сменен цвят и ненормално положение, защото ситуацията при вирусите излиза много бързо от контрол.

Потребител
    Регистриран
    21.05.2015
    Не знам може ли да се има доверие на този млечен тест, и не знам дали съм го направил правилно... от тук нататък как действам има някакъв процес който не екакто трябва .... заразно ли е да правя ли клада ,или по някакъв начин ще лекувам?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от nihihihi Виж публикацията
    Не знам може ли да се има доверие на този млечен тест, и не знам дали съм го направил правилно... от тук нататък как действам има някакъв процес който не екакто трябва .... заразно ли е да правя ли клада ,или по някакъв начин ще лекувам?
    Ти, пироман ли си? Дадохме ти насоки, но явно не четеш или не разсъждаваш.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Хайде да кажа аз. Може да използваш сяра, но по безопасно за теб е с горелка. Ха, кое е по - безопасно? Надвечер когато са се прибрали всички пчели вдигаш капака и им подаваш пламъка както са на питите. След това преместваш кошера на по далечно място и сваляш питите от рамките и гориш. Рамките и кошера обгаряш. Като наблягаш на по - скритите места. Това е.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Хайде да кажа аз. Може да използваш сяра, но по безопасно за теб е с горелка. Ха, кое е по - безопасно? Надвечер когато са се прибрали всички пчели вдигаш капака и им подаваш пламъка както са на питите. След това преместваш кошера на по далечно място и сваляш питите от рамките и гориш. Рамките и кошера обгаряш. Като наблягаш на по - скритите места. Това е.

А можеш да извкаш ветеринаря/преди това изваждаш меда/.Така ще вземеш и някой левец за работата с гурелката.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Потребител
    Регистриран
    21.05.2015
    Днес следобед извадих всички рамки с пило и мед и ппставих ново дъно корпус и рамки изградени и основи и нова маика в клетка и късно вечерт хранилка с лекарство предписано от ветеринар... и сега остава да следим

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Днес следобед извадих всички рамки с пило и мед и ппставих ново дъно корпус и рамки изградени и основи и нова маика в клетка и късно вечерт хранилка с лекарство предписано от ветеринар... и сега остава да следим
    Тей ли те по съветва?
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Страница 3 от 6 ПърваПърва 12345 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •