Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследнаПоследна
Резултати от 21 до 30 от общо 443

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    По медиите показват български и румънски цигани, отишли в европа да проституират, крадат и просят.
    Знам че това го има, но нека се знае, че в Германия, Австрия, Испания и др. европейски държави има цигани /които са повече от гореспоменатите / които работят много добре и получават много добро заплащане. Последните са необразовани, нискоквалифицирани, но достатъчно интелигентни да работят и да знаят какво искат.
    Кой и с какво може да ги накара да се върнат в България?
    Нали като се върнат, освен че няма да имат работа, ще трябва да си плащат тока на Бат Съли и когато на някой му е удобно ще може да ги обвини в кражба наток, а в същото време Бат Съли е неприкоснвен защото играе на наша страна /визирам разпределението /

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Пишете г-н Матеев че няма пари за заплати.Аз пък да попитам като няма пари за заплати от къде пари за вили,мерцедеси,яхти и др.?Алчността на Бг. работодател е една от основните причини работникът да е такъв.Аз преди бях дал пример с вуйчо как от най работния човек във фамилията сега е най мързеливия.Също така причина за мен е тоя ПРЕХОД който уж минаваме.Това не е преход ,а застой и крадене.Защо са ниски заплатите?Ниски са защото като нямаш пари нямаш и самочувствие,а така по лесно можеш да управляваш и манипулираш хората.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Пишете г-н Матеев че няма пари за заплати.Аз пък да попитам като няма пари за заплати от къде пари за вили,мерцедеси,яхти и др.?Алчността на Бг. работодател е една от основните причини работникът да е такъв.Аз преди бях дал пример с вуйчо как от най работния човек във фамилията сега е най мързеливия.Също така причина за мен е тоя ПРЕХОД който уж минаваме.Това не е преход ,а застой и крадене.Защо са ниски заплатите?Ниски са защото като нямаш пари нямаш и самочувствие,а така по лесно можеш да управляваш и манипулираш хората.
    Не пожелавай дома на ближния си, нито жена му, нито осела, нито любовницата, нито мерцедеса или яхтата му....
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Това не го разбирам.
    Хората не ги мързи да работят за обичайната си заплата, а за двойно по високо заплащане ги мързи.
    Колега agro, може би и на теб не ти звучи логически издържано, та затова си изпитал вътрешна необходимост, да дадеш примера с малините.
    Пояснявам тогава. За обичайната си заплата те си знаят как работят. И аз знам, ама нищо не казвам, защото по-хубави засега няма. За 500 лв - толкова, не им се сърдя. Но си мислех, че като изпадне възможност за работа срещу 990 лв, на цената на три часа път на ден, ще има мераклии. Да, ама не. На обекта за съжаление трябва да се работи, а не да се мързелува, защото там несвършената работа отдалече си личи. В цеха, поради естеството на работата, може да си намериш сто причини, за да оправдаеш количеството свършена /несвършена/ работа и да си мързелуваш в голяма част от времето. Тоест, мързи ги и за обичайната заплата, ама има лесни оправдания.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Пояснявам тогава. За обичайната си заплата те си знаят как работят. И аз знам, ама нищо не казвам, защото по-хубави засега няма. За 500 лв - толкова, не им се сърдя. Но си мислех, че като изпадне възможност за работа срещу 990 лв, на цената на три часа път на ден, ще има мераклии. Да, ама не. На обекта за съжаление трябва да се работи, а не да се мързелува, защото там несвършената работа отдалече си личи. В цеха, поради естеството на работата, може да си намериш сто причини, за да оправдаеш количеството свършена /несвършена/ работа и да си мързелуваш в голяма част от времето. Тоест, мързи ги и за обичайната заплата, ама има лесни оправдания.
    Пробвал ли си на някой от тези дето се правят че работят за 500 лв. да му предложиш 1500-2000 лв. но да работи все едно за децата си работи? А другите като видят че тоя взема много пари може и на някой друг да му се проработи за толкова пари. Когато имаш няколко човека на които можеш да разчташ винаги съвсем по друг начин вървят нещата.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    Пробвал ли си на някой от тези дето се правят че работят за 500 лв. да му предложиш 1500-2000 лв. но да работи все едно за децата си работи? А другите като видят че тоя взема много пари може и на някой друг да му се проработи за толкова пари. Когато имаш няколко човека на които можеш да разчташ винаги съвсем по друг начин вървят нещата.
    Правилото в такава ситуация е, цялата фирма скача срещу него и човека напуска работата, защото няма съмишленици или се принизява до нивото на другите.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Всичките тези "работнически" разсъждения според мене са грешни, защото никога не сте били от другата страна на бариерата. Ако поне веднъж се пробвате да наемете някой да ви работи, веднага ще запеете друга песен.

Колкото до заплатите - те са част от всичко това, което не го разбирате. Хубаво е да се дават големи заплати, но откъде пари за тях. Какво искате - работодателите да започнат да печатат фалшиви пари ли, че да има достатъчно и в изобилие за всеки един калпак?

Вие нали сте пчелари - тоест самонаети сте и сами си давате заплата. Ами хайде - като много знаете, дайте си 10 000 лева месечна заплата. Какво ви пречи - нали вие сте си шефове. Дайте си по 100 000 лева заплата и си накупете мерцедеси, яхти и всичко останало .....

Хоппаааа ........
    Ама цената на меда ниска и пари за огромна заплата НЯМА !!!!!!!!!

А сега го обяснете този "парадокс" на жена си, за да видим тя дали ще ви разбере защо работите за мизерни пари като работник на себе си. И след това дали ще я подкрепите, когато започне да оплюва вашият работодател (тоест пак вас самия) .......

Та хайде, както се цитира в един постинг по-горе - вие като работник се вдигнете на бунт и пролейте кръв. И убийте "омразния" работодател, който жестоко ви "експлоатира", подлагайки ви на "робски труд" за смешна заплата. Тоест самоубийте се, и така ще получите "справедливоста", в която дълбоко вярвате.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Също ще кажа и за циганите - те дълбоко вярват, че имат свещеното право да крадат. Прави ли са според вас, или ще запеете друга песен, защото не сте цигани.

Ами емигрантите - някои от тях дълбоко вярват, че имат правото да изнасилват жените по улиците. Прави ли са според вас, или ще запеете друга песен, защото не сте емигранти.

Ами терористите - те дълбоко вярват, че колкото повече хора убият, толкова по-голяма награда ще им даде Аллах. Прави ли са според вас, или ще запеете друга песен, защото не сте терористи.

Да продължавам ли?

Всяка една група от хора с ексцентрични рабирания дълбоко вярва в собствената си правота, и дори не подозира, че нейна вяра е пагубна за цялото общество, ако им дадем правото да си реализират на практика разбиранията. Та опитайте се да разсъждавате от позицията на обществото, а не от позицията на собствената си камбанарийка. Мечти може да има всякакви (и аз искам да летя за Марс), но реалноста ограничава голяма част от тях. И няма как да бъде другояче, ако искаме обществто да съществува в една поне малко от малко СТАБИЛНА ФОРМА.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Има хитри работодатели.Дават ти заплата колкото да преживяваш и в един ден не дай боже никому се разболее някой от семейството,да де пари за лекарства и после му го напомня това дълго време.По принцип вината е в работниците да има 500лв заплата.Всеки който търси работа трябва и да се цани за нея.А ми давал 500лв аз бих почнал.Но нямам ли развитие до 3 година повярвайте ми ще напусна на мига и ще напусна точно в тоя момент в който ще има най много нужда от мен.Това ще е моето малко отмъщение за 3 години.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Дайте си по 100 000 лева заплата и си накупете мерцедеси, яхти и всичко останало .....
    Е именно - БГ работодателя си купува поръчкови мерджани, яхти, бронирани жипки, само бижутата по него са пет цифрена сума, а същевременно работниците му, вземат възможно най- минималната заплата, даже ако може и под нея, и работят в условия на концлагер, а на въпроса защо, шефчето заявява "ми нямам пари бе хора - не разбирате ли какво е това нямам".
    Инак чест ти прави как слагаш на едно работника, с изнасилвачи, терористи и крадци - браво Матеев, браво.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •