Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 3 от 7 ПърваПърва 12345 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 21 до 30 от общо 144

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Тук не става въпрос за това кой кога си подготвя рамките. То да не са само те. Има много по-бързи и евтини варианти, а сигорно и ти ако трябва да правиш няколко хиляди рамки много ще се замислиш дали да не смениш технологията и да се откажеш от втулките.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.11.2010
    Утре смятам да прехвърля едно семействоДБ в ЛР кошер,като подрязвам рамките.Надявам се да е топло като днес.Незнам дали не е рано още за тази процедура,но поне сега е малко пилото и ще е по лесно.Моля,някой колега който е правил такова прехвърляне да сподели нещо или някакъв съвет.Мерси

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Аз правих друго. Сложих ЛР кошер с подставка 8см Подрязах питите дето нямаха пило и тези които останаха с пилото постепенно избутвах към краищата. След като се излюпи пилото подрязах и тях.Накрая махаш подставката и си готов. Е надграждат далаци на близките подрязани пити.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.11.2010
    Днес прехвърлих гореспоменатото семейство,нямах проблеми.Но ми направи впечатление,че нямаше никакво пило освен пресноснесени яйца.А иначе самото семейство си беше добре,в смисъл не беше слабо-пчелите покриваха 8 питиДБ.И затова си мисля,че се е люпело пило ,но поради някаква причина е спряло яйцеснасянето.

Цитат Първоначално публикувано от petkofire
    Днес прехвърлих гореспоменатото семейство,нямах проблеми.Но ми направи впечатление,че нямаше никакво пило освен пресноснесени яйца.А иначе самото семейство си беше добре,в смисъл не беше слабо-пчелите покриваха 8 питиДБ.И затова си мисля,че се е люпело пило ,но поради някаква причина е спряло яйцеснасянето.
    И аз днес ги преглеждах и положението е същото. Запечатано пило има само в най-слабото. Моите кошери не са стеснявани, имат много мед и пчели, а и млади майки. Предполагам, че осъзнавайки силата си, не се морят да отглеждат пило при неблагоприятни условия. Лично за мен това не е лоша новина. Първата главна паша е акацията, в средата на Май и смятам, че ще са перфектни до тогава.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Ето в този случай аз предпочитам да го прехвърля на гол рой
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.11.2010
    Това е добра идея,но аз няма как да го направя,защото нямам изградени ЛР пити.

ИВ Трейдинг ООД предлага пластмасови опаковки с различна вместимост благодарение на прозрачността, на които потенциалния купувач може да оцени качеството на пчелния мед още преди покупката. Предлаганата опаковка е удобна за използване. Атрактивния дизайн ще създаде възможност за привличане вниманието на купувачите.
    Опаковъчни решения за Вас

ANIBAL
    Guest
    Това е добра идея,но аз няма как да го направя,защото нямам изградени ЛР пити.
    Пич,гол рой означава само восъчни основи!!Не ти трябват пити.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.11.2010
    Пич,според теб в средата на март ,дали ще градят тези основи?А за изградените пити имах впредвид да сменя кошера,като на мястото на стария сложа корпус с изградени питиЛР.Знам какво е гол рой!

Страница 3 от 7 ПърваПърва 12345 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •