Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 21 до 30 от общо 41

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.05.2014
    Пчеларски район
    Айтос
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	WP_20150122_001.jpg
Прегледи:      500
Размер:	50.6 KB
ID:	3037

Това е от едноседмичен тест. Първо седя това парче в 1 кофа с вода 4 дена. Бях го затиснал с тухла. После го изсучих агресивно за 2-3 часа в пчеката. После го изкарах пак на открито и 3 дена е мъгла на вън.... сега му направих снимките. Определено ми харесва резултата от теста! Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	WP_20150122_002.jpg
Прегледи:      504
Размер:	53.2 KB
ID:	3038

Автор
    Регистриран
    12.01.2014
    Пчеларски район
    Троянски Балкан
    Жоро, на много радикален тест си подложил пробата . По време на експлоатация корпусите няма да бъдат подложени чак на такива тежки условия. Но все пак така се тества един продукт. Цялата "тайна" се дължи на строежа на шперплата. Той се състои от слепени помежду си фурнирни листове. Самите листове се кръстосват - примерно първият е по дължина на влакната, вторият се поставя напречно на влакната, третият пак е надлъжно и така до определяне на желаната дебелина. Дървесината има различни напрежение по дължина на влакната и напречно на влакната. И като се кръстосват по този начин фурнирните листове, тези разлики се уеднаквяват. Едни лист е с дебелина 2-3мм, самият труп преди да се развие фурнирът се пропарва, за да се пластифицира и да се елиминират напреженията в него. После фурнирните листи се сушат и накрая се лепят в преси при определена температура и налягане. При слепването листите се обмазват с лепило, което пропива във фурнира. Така свободното пространство, където може да проникне влага в шперплата се намалява още повече. И най-важното - липсват или са пренебрежимо малки вътрешните напрежения в готовият шперплат. При една добра имрегнация на корпуса от термопанели (аз на всички мои клиенти препоръчвам импрегниране и вътре и вън на кошерите), една добра боя отвън и обработка на кантовете със силиконова боя, примерно това - www.lackprom.com/produkti/details/33/9/ЗА-
    Този пост е редактиран от Totevski; 23.01.2015 в 21:32.
    Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.05.2014
    Пчеларски район
    Айтос
    Вчера пристигна при мен един корпус от тези. Изглеждат много добре. Мисля да си поръчам нуклеуси за пробва!!! Само 1 въпрос към Тотевски, сигурен ли си че ако остане някакъв участък не защитен, няма да се надуе и да цъфне?

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Кръстев Виж публикацията
    Вчера пристигна при мен един корпус от тези. Изглеждат много добре. Мисля да си поръчам нуклеуси за пробва!!! Само 1 въпрос към Тотевски, сигурен ли си че ако остане някакъв участък не защитен, няма да се надуе и да цъфне?
    Колега дали ще е удобно за една снимчица да видим как изглеждат? И колко струват?
    ИЗВИНЯВАМ за спама, видях това което те питах в първия пост. ИЗВИНЕТЕ ме отново. Лек ден.

Автор
    Регистриран
    12.01.2014
    Пчеларски район
    Троянски Балкан
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Кръстев Виж публикацията
    Сигурен съм!
    Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Точно,шперплата може да се прецака през кантовете.Когато фурнира е качествен и продукта е качествен.Внасяли сме огромни количества китайски шперплат,който не може да се сравнява с българския.Когато се направи срез се вижда как фурнира е начупен.По едно време китайците се изхитриха да лепят по две платна отгоре и отдолу,а в средата попълваха с квото им падне.Кофражните платна са много устойчиви,НО кантовете трябва да са обработени перфектно.Въпросния шперплат е същия като кофражния,само дето не е с ламинат.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Напишете в търсачките или в ytube-то ROSE HIVE,човека рабори с корпуси от шперплат в Корк югозападна Ирландия на океана,доста е влажно предполагам!Така че колеги не му се плашете на шперплата,а това което правят братя Тотевски е наистина много добро и пипнато професионално.Днес го видях и се убедих в качеството на изработката.

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    Пчеларски район
    Ябълково, обл. Хасково
    Попаднаха ми преди 3-4 години листи шперплат. Мога да кажа, че даяни на влага от личен опит. Притесняват ме обаче лепилата....
    Ако вървиш след муха, ще стигнеш до лайно...

Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •