Apitpm-S не съдържа никакви белтъчни добавки, може затова да са предпочитали питките със сухо мляко. Apitom-P обаче, който им дадох през февруари, съдържа цветен прашец и предполагам, че пчелите са го предпочели пред разните заместители, но може и друга причина да има...
През декември или още през ноември се слагат медно-захарни (за предпочитане) или само захарни за спасяване на семейства от гладна смърт или за презастраховане, ако случайно кълбото достигне горните летви на рамките, да не загине от глад...
През февруари храненето е подбудително и в питките се слагат белтъчни добавки - за предпочитане е да съдържат и някакъв цветен прашец.
"It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
Sam Levenson
През януари 2013 /25 януари/ поставих по една питка "Апитом" , в края на февруари по една "Апитом" - Р защото не бях сигурен в запасите. И двете си ги вземаха без проблем. В крайна сметка семействата се развиха много добре и между 15 - 20 .04 стигнах до мераци за роене поради моето незнание че имам сериозна паша от клен в района. Но имаше и добра страна - 4 ранни отводки , които до липата бяха в състояние да дадат и стоков мед . Искам да кажа ,че съм доволен от готовите питки и смятам да ги ползвам отново.
www.rabotilnicata.hit.bg мебели и обзавеждане по индивидуален проект
Izpolzate li zakupeni pitki
Аз имам надставки 4ст и храня апифонда. Може да се слага и медена пита, вярвам че ще е по-добре вместо нищо.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))