Да грешката е вярна.
Прожектор за камера с нощно виждане.
Продават се и на ленти.Удобни за превързване към дървета и клони.
И накрая как да си направим уред за нощно виждане от стар фотоапарчт.
https://www.youtube.com/results?search_query=%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%B E%D1%80+%D0%BD%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE +%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%8C%D1%8F+%D1%81 %D0%B2%D0%BE%D0%B8%D0%BC%D0%B8+%D1%80%D1%83%D0%BA% D0%B0%D0%BC%D0%B8+(%D0%BF%D0%BD%D0%B2+%D0%B8%D0%B7 +%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B0%D0%BF%D0%BF%D0%B0% D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0)
Уред за топлинно виждане и уред за нощно виждане.Кой за какво се използва?
https://www.youtube.com/watch?v=JfbetpfbJgI
Ако трябва да обясним нещата накратко то може да се каже така:
Термовизионните камери работят с приетата от хората или предметите температурна разлика - т.е с отделена от тях топлина. Те са пасивни уреди.
Уредите за нощно виждане и в частност телевизионните камери за нощно виждане работят с "отразено" IR лъчение. Светодиодите излъчват инфрачервена светлина, която се възприема от предметите и връща пак като такава към сензора на камерата.
В пчеларството термовизионните камери се ползват за откриване точното местоположение на кълбото през зимата по излъчваната от него топлина, а камерите за нощно виждане - за видеонаблюдение през нощта.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Вярно с оригинала.
Мойте камери.
Прикачен файл 11046
Пише че била 12 мгп.Но аз се съмнявам.Може да го постигат със софтоера .Когато е написано 1080 мгп обикновено камерата или поточно самото око е около 1500 мгп.Да не забравяме че китайци са го писали.При 12 мгп.реарлни когато се качи снимката на монитора на компа или казано на жаргон „като я разпънеш “ не би трябвал образа да се размива .
И такива чудо на техниката имам.Ако можете да си направите от стар дигитален фотоапарат не си струва да си давате парите за това нещо.Ползва 8 батерии от средните със зборна сума 12 волта.Много бързо ги яде.Ще се опитам да му пресадя акомулатор с кабел.Има 3 или 4 позиции на приближаване и толкова степени на сила на лампата - диодите .Това е с цел да се пести батерията.
Прикачен файл 11045
Тези топлините са много скъпи за моя джоб.Неоправдана инвенстиция.3000 евра .И то от Китай.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
То има и телефони с такива камери, ако става въпрос за термо. Посочвайки Г.Кръстев, мисля че неговата бе за наблюдение за моментно състояние на пч.гнездо, а не за охрана.
Правил съм снимки от преди 4 год. с тел. САТ 60, в който фабрично е куплиран камера FLIR. Не мога да ги открия сега, за да покажа.
Ако са китайски и двете има голяма вероятност вътре да са едни и същи и само сандъците да са различни.Намалили са ги.Бяха по 3 000 и нагоре .
Преди години от тези за телефонитеимаше само за Айфони.Вече са пуснали и за Андроид.
https://www.ebay.co.uk/itm/185190343...gAAOSw7eleU9Ap
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))