Как опъвате тела на рамките за да не провисва,това ми е голям проблем.
Как опъвате тела на рамките за да не провисва,това ми е голям проблем.
Показал съм моя начин в същия раздел ,темата е"Станок за зателване на рамки".
Вертикално.Първоначално публикувано от Димитър Попов
9 вертикални тела,назъбени със зеге.няма провисване и деформации на питите.ако не се усвоят веднага от пчелите не се деформират(изкривяват) от температурата
Ако обтеля рамките и сложа основите сега, дали ще се отпуснат докато дойде време да ги ползвам.Питам , защото в някоя от книгите ми прочетох че провисват и се отпускат ако се направят по рано.
За зателването можеш да го направиш сега. На пролет само ще опънеш теловете със загето и ще лепнеш основите.
Благодаря за отговора,заемам се от утре.
Аз обтелвам с 4 вертикални на W и 3 хоризонтални тела, а магазините с по два хорризонтални. cool;
Тази стега използвам за изпъване на тела.Става бързо и тела е чудесно изпъната.Слагам я на помощна масичка вкарвам рамката в нея стискам два пъти и летвите са свити опъвам тела без особено усилие, натискам копчето на стегата за отпускане, а напрежението от свиването на летвите изпъва допълнително тела.Втулките в дупките предотвратяват врязването.Стегата струва в магазина около 10лв.Маже да се използва и пистолет за силикон.Пробвал съм става но със стегата ми е по удобно. Тази пролет ще направя и станок за обтелване и изпъване като на Николай.
Силата присъства там, където работи мисълта.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))