Намерих го на клон.
Намерих го на клон.
Вземате една стара ДБ плодникова рамка и я завързвате за двете уши за върха на кол .Колът прикрепяте към някое дърво,така ,че рамката да е на сянка в короната на дървото и чакате....
И колко време ще чакате?Първоначално публикувано от c-a-c-
:D Чааааак до сууууутриннннтааааа!?Това беше от песента "На тая стара маса"
Ето това ми свърши чудесна работа.За по малко от половин ден увеличих медовиците с два кошера. Само с три пръскания ми дойдоха на гости три рояка,които без много умуване ги изсипах върху две отводки(отводките бяха на по 6и7 рамки).Допълних плодниците с ВО,напръсках обилно рамките със сироп,сложих весник,магазин само с ВО и готово.На другата сутрин имаше около50-100 жертви и суматоха,но следобят заработиха.Немога да разбера,пчелари с 15-20г стаж,които при това всекидневно са на пчелина допускат такова роене.Ако имам свободно време и инвентар бих изкарал от отводки(при това силни)повече от колеги със по сто кошера при това само за месец.Ако кризата продължи догодина сигурно ще си взема отпуск по това време.Първоначално публикувано от Aleksey
Никога не съм пробвал със това - от къде може да се купи,в нашата ветеринарна нямат такива препарати.
"Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов
Аз съм скиптично настроен към такива продукти един познат ми подари подобен.Имам празна тръвна закачена на едно дърво на пчелина пръскал съм я и една пчела не влезе вътре а на съседното дърво 5 рояка се бяха закачили.Два бяха мой а другите три бонус.Но това със чуждите рояци е малко нож със две остриета когали ще ми изпати главата не знам.
Българският препарат Пророй върши абсолютно същата работа на значително по-ниска цена!!!!
[/quote]Немога да разбера,пчелари с 15-20г стаж,които при това всекидневно са на пчелина допускат такова роене.Ако имам свободно време и инвентар бих изкарал от отводки(при това силни)повече от колеги със по сто кошера при това само за месец.[/quote]
Еее това най ме накефи :D Споко де след 10-15 год. ще разбереш. Имам 3-4 авери, все стари кучета, отдавна не им пука дали ще отърват нещо cool; Даже редовно си се бъзикаме че и за в горите трябва да има пчели. Най-интересното в цялата работа е че никога не остават капо, или както тук е прието да се казва- с пръст в устата :D . Че май-май напоследък и аз ставам от тая порода
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))