Е значи си лягам на време.....И да ти дам инфо ти не обичаш на пишеш,а още по малко да четеш.......Иначе във форума,по темите си като търтовка.......
Колега sirkronos, търтееви пити могат да ти изградят пчелите като сложиш лентички на рамките. За това е писано във форума. Още на 15 март слагам на повечето семейства в средата на кошера рамки с лентички и на 30 март почти всички са изградени с търтееви килийки и осеменени(при необходимост подхранвам ). По този начин пчелите не развалят другите пити и ги градят с работнически килийки .При интензивна паша може да се сложат лентички и на магазинските рамки и пак ги изграждат с търтееви килийки. Тази година имам доста изградени такива. При първа възможност ще снимам. Аз мисля, че не са ти необходими основи за това. Желая ти успех!
Поставяш празна рамка (без основа) до пилото и пчелите я изграждат с търтиеви килийки, но догодина
Момци при млади майки търтиевите далаци не са гарантирани-градят смесено,но ако майката е втори(и повече) сезон търтеите са гарантирани.Това се отнася и за бащините семейства...
Ачка, аз съм пробвал март и с млади майки. Ако първата не е изградена с търтееви килийки, местя я в края на кошера и слагам друга с лентичка. Втората винаги е била с търтееви килийки. Просто тогава имат нужда от търтеи , гонят си баланса между търтеи и пчели.
http://vbox7.com/play:d5ddb40bb9
ачка останах ме гладни.Имам едно запитване към колегите какво са тия две разстения
Ми Дака явно късно си тръгнал на жътва.За мен не мисли имам достатъчно до новата реколта....
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))