В този случай аз смятам така. За да са ти слаби късно есента тия семейства то значи, че майките са били стари. Феромоните слаби и просто една друга са се приемали като пчели, а не като майки и затова са съжителствали. Като са обединили силите са засилили кошера, но ти в най - важния момент си ги изоставил и опита пропада. Жалко.
Наистина не мога да посоча на каква възраст са били майките, но факт е, че същите презимуваха заедно и бяха в числото на семействата, които дадоха най-много мед през годината. След направата на отводки нямах възможността да наблюдавам въпросното семейство през годината.
Тази година, ако нещата ми се развиват нормално и достигна желания брой на пчелните семейства ще имам възможността да опитам да заселя на няколко пъти по няколко стари майки в едно семейство, както и да опитам с двусемейни и двумайчини семейства. Попрехвърлил съм по темата, та ми остава да опитам
Keep Walking...
На първия клип майките бяха повече от пчелите. На втория клип - този направо ме срази. На всяка пита майка, на някоя и по две. Добре, че не прегледа и долния корпус, че наистина щеше да избие рибата. На толкова майки, кошера му беше по сила колкото мой среден с една майка. Тоя ако му покажа един 14-так и ще хване къра и то с една майка.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))