Апетита приятелю, идва с яденето. Тоест, когато стигнеш определено ниво на отглеждане на пчелите, при което започваш да търсиш пазар на продукцията си, тогава ще разбереш. Сега се съсредоточи върху обучението за работа с пчелите и знай, че четенето без практика е нищо. В последствие ще установиш, че прочетеното неможе да приемеш за чиста монета. Винаги има изключение и когато ти се случи, се чудиш що така. Зуница ти каза - перифразирам, че трябва да научиш езика на пчелите, тогава ще имаш успех при работата си с тях, но до тогава чети, възприемай, мисли и прилагай!
Както всяка бутикова стока е в ограничено количество.Не се купажира. Спазени са всички изисквания за материали ползвани в добива на продукта.Имам клиенти, които знаят от кой кошер е медът, който консумират.Имат предпочитания към първо, второ, трето вадене.Знаят цялата технология на добиване.И най-важното убедени са ,че това е точно техния мед и малцина са като тях.Това е накратко бутиков мед.Безкомпромисно качество продиктувано от нормите на природата.
Не ме разбирай неправилно.Не твърдя, че произвежданото съгласно изискванията на "Добрите пчеларски практики" е лошо или некачествено. В производството на големи обеми винаги се налагат компромиси (тенекии) най-широко разпространения.Ей такива "дреболии".
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
А какъв сироп да слагам и колко време за стимулиране и а после и за запълване на запасите
За мен е голям въпросителен в момента с какво точно да третирам.
Най-много ми допада Апилайф Вар, но е много горещо сега за него.
Мисля си за Варостоп, той е с активна съставка флуметрин, това позволено ли е в ЕС? Обаче в миналото 2 пъти съм третирала с Варостоп и дървените плаки изглеждаха някакви много сухи, не знам дали така трябва да са или просто не бяха пресни?
Екостоп много прилича по състав на Апилайф Вар та може и за него да е прекалено горещо.
Ти какво би препоръчал за третиране през Август?
Аз вече рисково наслагах Голд.С всичките си предубеждения към турските стоки. Това което успях да разбера за производителя е, че е търговец на препарати за земеделие и животновъдство.Млада фирма с млади хора.За технология на производството нищо.До тук отрицателни данни.Като добавим и измисленото "еко" с флуметрина, извън всички класации.Допускам, че е лоша маркетингова политика, продиктувана от неопитност.
Положителното в, което ми се ще да вярвам е написано върху опаковката. Освен 3мг. флуметрин съдържа и доста природни масла.Предписаното количество от две ленти на кошер е два пъти по-малко флуметрин от предписаното третиране с Варостоп.Предписаното поставяне в двата края на кошера предполага съобразяване с тимола в лентите.А флуметринът е синтетичният пиретроид за, който от години търся сериозна информация за резистентност на акара или кумулиране във восъка или кошера.До момента не съм попаднал на подобни данни.Това , че дозата флуметрин е два пъти по-малка и наличието на етерични масла ме заинтригува и го изпробвам от сега.Има време и за едно третиране с О.К. което ще покаже колко е ефективен Голд. Злато или ще ми "върже тенеке". За всеки случай имам и тимол, който може да оставя да презимува в единия край на кошера.
Здравей, аз бях намерил преди статия с научни изследвания относно флуметринът, това, което се казваше е , че когато го ползваш, той се натрупва във восъка(питите). Така с годините, в една стара пита може да се натрупат доста големи количества флуметрин, докато в меда може да попаднат по-скоро незначителни количества от това вещество. Но все пак това далеч не е еко или био
Пишеше също и за кравите, които се лекуват с флуметрин, какви големи количества преминават в млякото, което после консумираме. Допустимата доза за човек от това вещество, мисля че беше нула. Така, че аз спрях с тези ленти
Зарибих се от твоите природни норми и съм решил за напред да се опитам да ги приложа. Само ако може малко пояснение как са ти обозначени кошерите? С номерация ли са, по именно ли ги извикваш като при овцете, или са без инициали - аха кошера дето носи липа, ей онзи е мановия. Като ми дойде клиент и ми каже дай ми от моя мед - трето акациево вадене, да остане доволен. Благодаря!
Това което пишеш по-скоро ми напомня на ефекта от кумафос. Ако не ти представлява трудност дай линк към тая статия. Благодаря!
Погледнах, че за бозайници леталната доза е 41 мг/кг поета през устата.Колкото и малко да е в лентичките и да изглежда безопасна за човек все пак е отрова.
http://rupest.ru/ppdb/flumethrin.html
Този пост е редактиран от зуница; 12.08.2019 в 15:32. Причина: Допълнение
Нямаш никакъв проблем.Първо ги свеждаш до толкова бройки , че като застанеш пред тях да можеш да ги обхванеш с поглед.После използваш въображението си и ги оцветяваш така , че да се запомнят.Пример: синичкия с бялата прелка и белия магазин.И така в същия дух.Като вадиш от един магазин.12 рамки са два пъти по 6 в центрофугата.Това в една тенджера и в стъклени големи буркани. Може да не ти се вярва, но различните семейства имат различни предпочитания към нектар и съответно и в меда има разлика.Предлагам на клиента мед от различни кошери и от който си избере от тоя получава.Когато са малък брой можеш да си разрешиш лукса да държиш мед в стъклен амбалаж и да знаеш кое от къде вадиш.Другото предимство е, че избягваш поцинкованите и пластмасови съдинки.
Виж с ония големи силни паши като акация и мана не знам как да се справиш.Такова чудо като поток от еднороден нектар при мене нямам. Животинките събират бавно и полека каквото им е сладко от гората , от полянката де що намерят из планината.За мене остава само да съм им благодарен за труда.
Дано съм ти бил от полза.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))