Занимавката хич не е малко. Не стига, че има риск сам да се обгазиш, ами после трябва да се промиват питите и да се подсушават. А това си е голяма играчка, особено за повече кошери.Първоначално публикувано от plamen
Занимавката хич не е малко. Не стига, че има риск сам да се обгазиш, ами после трябва да се промиват питите и да се подсушават. А това си е голяма играчка, особено за повече кошери.Първоначално публикувано от plamen
един колега и съсед си направи помещение за съхранение на пити .интересното е че че разчита на течението както при комина. значи 50см. от доло и 50см. отгоре са направени с мрежи за мухи и мишки. има си стабилен покрив около 50кв м.не съм го чул да се е оплаквал от молец .майката му е с по малко труд да си вършим работата
Есента ще пробвам с няколко корпуса да направя комин.Ако корпусите са в затворено помещени примерно маза или склад ще им стига ли течението.Първоначално публикувано от ivan5555
Важното е да не са в затворено помещение. Колкото по-уплътнено е, толкова по-зле. Аз имам един гардероб за съхранение на пити, който е с решетки и с питите в него никога не съм имал проблеми. Жалко, че не побира всички обаче .
Казвал съм го и друг път-за мен най-добрият начин за съхранение на питите е те да се стоят в/у кошера,под гнездото.
Аз ги съхранявам по същия начин и нямам проблеми.Първоначално публикувано от buci59
Оставете питите да измръзнат сега при задаващите се студове. Така ще умре и последното яйце на молеца. Сега ще отворя прозорците на помещението дето съхранявам питите. Студа е най-сигурния начин да унищожите молеца във всичките му фази на развитие.
де години зазимявам, като магазините са над плодниците,а между тях велпапе сбезогледно изрязан отвор. Но, не е удобно за някакво обслужване по кошерите и затова догодина живот и здраве ще мина на коминния метод.
Здравейте колеги,
донесоха ми доста магазинни изградени рамки ДБ ,които са съхранявани повече от 10 год. в
затворен съндък с лавандула в мазе.
Мога ли да ги използвам без притиснение от зарази или да ги дезинфекцирам?
И още един въпрос.
Не трябва ли преградната дъска да прегражда
плътно плодника ,по стените, дъното и покривната табла?
успех на всички
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))