Колеги не пипайте търтеите не заради друго но нямате работа там пък и тотална заблуда е че се води биологична борба с вароа
Колеги не пипайте търтеите не заради друго но нямате работа там пък и тотална заблуда е че се води биологична борба с вароа
Колежке , моля да се обосновеш , в това е същността на форума !Първоначално публикувано от pchela_2010
Невсичко с две бузи е лице !
Първоначално публикувано от Бай Пчеличко
"Колежката" е много права и в общи линии успя да каже с един ред всичко това което се опитах да обясня в няколко поста.
Просто не барай търтеите и толкоз. Защо и как не е важно. Практиката е доказала че не трябва да се барат и туй то.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Просто не барай търтеите и толкоз. Защо и как не е важно. Практиката е доказала че не трябва да се барат и туй то. ----- Колега , вероятно си прав ! Но невиждам лошо в това да дискотираме !
Невсичко с две бузи е лице !
Аз също не използвам строителна рамка,не виждам смисъла и.
На същото мнение съм - по-добре да ти изградят 1 вос.основа!
Working....
Във филма Работа с ЛР кошери, мисля че доста от вас са го гледали, колежката изрязваше запечатана търтиева пита и то не една а 2 заложени в двата края на първия корпус и ги връща за ново изграждане. Питам се какво цели и защо го прави.Като гледам филма имам усещането, че е доста опитен пчелар и начина и на работа не е за подценяване.Би ми се искало да коментираме тези нейни действия с използването на строителна рамка. Уважавам колегите, които са на друго мнение, но щом професионален пчелар като нея използва строителна рамка, значи има и положителна страна и аз не бих отхвърлил тези действия с лека ръка.Благодаря.
Силата присъства там, където работи мисълта.
Личното ми мнение е, че и двата начина на работа - със или без СР НЕ СА НЕПРАВИЛНИ!!!
Аз лично работя с 8-рамкови корпуси и не виждам мястото и там! ...И не само заради това.
Мисля че через строителната рамка се намаляват в значителна степен търтиевите участъци по гнездовите рамки,което води до производството на повече пчели.А и се води борба срещу вароа макар и в незначителна степен.
Наистина е спорен приятелю.Макар, че тази година я използвах, за другата се двуомя и се чудя как да постъпя. Най-вероятно ще експериментирам и ще си направя изводи от работата на семействата.Пък каквото сабя покаже.Важното е че пчеларството ми носи позитивни емоции.Жив и здрав на теб дължа много.
Силата присъства там, където работи мисълта.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))