На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Подобно действащо водоснабдяване има в с.Стрелци Пловдивско.Същото е положението в с.Странджево Крумовградско,дори и полето е водоснабдено гравитачно от язовир.Къра около с Мусачево до Елин Пелин,и той беше,беше.......Всъщност,има си цял отдел към министерството на земеделието....
Има самоосигуряващи, застрахователни агенти, които си пускат самоосигуряване само 1 ден в месеца в деня, в който събират парите за застраховките.
Аз досега и все още си подновявах регистрацията като земеделски стопанин в началото на годината и си плащах осигуровки като такъв целогодишно. Миналата седмица жена ми говори с нейна позната, която е не знам си каква във Фонд Земеделие и тя й е казала, че има ЗС, които започват да се самоосигуряват като такива през Април, през Октомври си подновяват регистрацията като ЗС в Служба Земеделие, и след това през Октомври прекратяват самоосигуряването, и така до следващия Април, и пак всичко се повтаря по същия начин.
Жена ми е счетоводител на зърнопроизводители и животновъди, тя е счетоводител и на мен. Казва, че самото самоосигуряване може да се започва и прекратява, когато ти е нужно. Не зная в Служба Земеделие, когато ни подновяват регистрацията какво проверяват т.е. гледат дали имаме такива осигуровки за текущия месец или за някакъв интервал от време назад във времето.
Всички гимнастики стават, когато нямаш доход ( продаваш без документи ). Имаш ли доход трябва да подадеш данъчна декларация. Подадеш ли я , трябва се осигуряваш( закон ). Ние се регистрирахме, защото ни признават разходи и ни се намалява данъка. Освен това ставката за ЗП беше най-ниска. И да не сме регистрирани пак сме длъжни да се самоосигуряваме. Няма спасение.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))