Първоначално публикувано от
Искрен Мутафов
Абе, хора - вие въобще наясно ли сте с това какво е "черният петък", има ли той почва у нас и какви точно са проявленията/ефектите от прилагането му - общо взето наблюденита ми над това какво се случи поне тази година с промоциите в един от най-известните, силно рекламирани и може би пионера във "акцията"/"промоцията" ЧЕРЕН ПЕТЪК он-лайн магазини у нас, няколко продукта на доста изгодни цени(обаче, само минути след отварянето - ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО), изключително скъпи продукти - намалени с двуцифрен процент, и пак продължават да са скъпи(на почти същите цени като без промоцият), и много други продукти които след двуцифреното намаление в %% са на долу горе същата цена която са били месец преди това(повече от месец наблюдавах един модел лаптоп - среден клас, в он-лайн магазини, в големите вериги за техника, та на черният петък го взех на същата цена на която си беше цял месец навсякъде с +/- 10лв, като бонуса ми от черният петък беше една не особенно скъпа чанта за лаптопа).
Та, как точно биха изглеждали нещата с пчелните продукти на "пчеларският черен петък" - 2/3(67%) отстъпка за натурален пчелен мед разфака от 580мл - 812гр намалена от 20лв за брой, след отстъпката - 6,60лв за брой, или това прави 8,12лв/кг, но се пускат сямо няколко единични бройки, които за отрицателно време свършват, но през целият период на акцията/промоцията седят на челна страница с огромният си %(процент) отстъпка и привличат клиенти на които да продават всичко останало на нормални, та дори и на завишени цени, включително и залежали продукти(примерно мед от предходни сезони - нищо в което няма нищо лошо, аз например иамх акация от 2015год, и след като се разбра, че през 2016год почти никъде няма акация - то няколкото стотин килограма свършиха за отрицателно време и то на цена от 15лв/кг).
Аз, лично бих предпочел да подарявам бурканчета с мед на потенциални клиенти пред тази пародия с черният петък, но идеята на г-н Павлов не е за подценяване, и си струва човек да се замисли над нея!