Трудоемко е доста. Според мен ако искаш да пробваш двумайчино си вземи корпсуни кошери и за летния сезон прави по 1 отвдока отгоре със снелгрова дъска помежду им... на есен обединяваш!
Трудоемко е доста. Според мен ако искаш да пробваш двумайчино си вземи корпсуни кошери и за летния сезон прави по 1 отвдока отгоре със снелгрова дъска помежду им... на есен обединяваш!
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Дамянов , не знам кого са осведетелствали , ама голям кукувичарник си направил .
Преди 13 години , в района на полицейската школа на убит пчелояд нямаше нито една пчела , но пчелоядите страняха от мястото.
Ърнест Хемингуей
Не го знам к'ъв сорт е, ама пасе пчели и то много. Не ми пречи, но си намери гадже и се заселиха на 2 м от пчелина.
Като ме види с булото и чака като куче гранули
Ърнест Хемингуей
Това по-скоро е сврачка. Сврачките също като пчелоядите ядат пчели.
Това на снимката е сойка. За тези "красиви" птички,които се хранят с пчелите ни е все едно на човек ,който гледа кокошки в кокошарника му да влезе лисица или в кошарата му вълк.
Аз се грижа за тях и влагам всички сили и средства да ги няма около и без това малкия ми пчелин.
Много добре им действа въздухарката и странят от пчелина,но това не означава ,че пчелите не отиват на паша където си ги вардят и пак си ги ядът.
Общо взето няма спасение от тая пъстра гад.
Те и лястовиците ядат пчели, за това предлагам, всичко, което хвърка и папа пчели да го трепеме...така ще имаме много силни семейства и всички майки ще се връщат от брачния полет!!!
Чудя се обаче, как е имало пчели, когато още не е имало добри пчелари, които са ги защитавали убивайки естествените им врагове ???
А...имам смътен спомен, за едни колеги, където се отдадоха на унищожаване на пчелояди предни години и после реваха, като сарански мечки есента "как да се справим с осите и стършелите...помагайте"...
Дерзайте !
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))