Чудя се как са оцелели пчелите 100 милиона години или може би са си садили цвекло и после са си рафинирали захар че да избутат зимите?
Чудя се как са оцелели пчелите 100 милиона години или може би са си садили цвекло и после са си рафинирали захар че да избутат зимите?
Нама нищо чудно. Не е имало пчелари дето да им обират запасите.
Колега,веднъж ще се случи да зазимиш на недоброкачествен мед/рапица,резене,мана/ и ще си промениш мнението като видиш как се одрискват и как вместо да ги разширяваш напролет,ги свиваш всеки път.аз също бях на твоето мнение,но не е така!Разбираш го в много тежки зими като миналата.Все пак,всеки си има глава на раменете и сам си решава.Първоначално публикувано от dvidenov
А за тези 100 милиона-там става въпрос за отцеляване,не за печалба.Там природата си знае работата!
1000 пчелари - 1000 технологии
Подкрепям с две ръце!Първоначално публикувано от Farar
Веднъж направих грешката да не подхранвам със захарен сироп есента и повече не мисля да я повтарям. Нека, който иска да си пее песента, че по-добра храна от меда за пчелите няма. Аз няма да припявам. wink;
Не забелязвате ли че от както рапицата навлиза, смъртността на пчелите расте?
Не.От теб го чувам. Напротив ,откакто се сее добивите и развитието на пчелите се увеличават значително без да се оплакват пчеларите с рапицова паша от загуби и зимна смъртност.Да се свързва рапицата със зимната смъртност е меко казано несериозно,причините може да са от субективен характер.Въз основа на какво градиш тези свои наблюдения колега?
Рапицата е пълен берекет на мед и на пчели.Ако я няма,трябва да храниш!Как е възможно хора които се имат за пчелари да казват че не я искат?!ЕЕЕ,наистина разбутва спокойствието на неделните пчелари,но аз не съм от тях и дано всяка година да ми сеят.
Ето това мнение ми хареса ,личи си професионализма !Огромна грешка правят някои пчелари като разширят гнездата с корпуси и магазини максимално и считат че въпроса е решен и остава само да подготвят центрофугите и тенекиите.Макар че проблемите оттам започват wink;след тях следва и роенето ..че и зимуването...Оттам и негативното мнение относно рапицата.Първоначално публикувано от Farar
Farar
Treтирането и отравянията са обект на друга тема ,която важи за всички култури.
Първоначално публикувано от Spens
Павликянин -гледам че си в час със съответните алинеи и точки-назови колега в годините някой който да е осъдил за имуществени вреди арендатор???Аз не знам какво е приоритетното ти занимание ,в първите ти постове си мислех че си лекар ,сега везните клонят към адвокатското съсловие чета отдалече навсякъде но досега из медиите не се споменава за осъден и заплатил .Добре ще е ако се нагърбиш с тази задача.Първоначално публикувано от павликянин
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))