Ползвате ли мед от рапица за подхранване на пчелите? Ако да, по какъв начин?
Ползвате ли мед от рапица за подхранване на пчелите? Ако да, по какъв начин?
Не , от рапица меда го ползваме само за консумация.
Не зная , не съм пробвал , но не искам и да си правя експерименти с него.Бях писал някъде , не се сещам вече, една година имах оставени пити с рапичен мед в плодника , на пролед при прегледа пчелите бяха умрели от глад , а меда стоеше запечатан на питата.Това бе единствения път при който експрериментирах с рапичен мед и се отказах.След това от този кошер питите се пробвах , разпечатвах пръсках с вода и какво ли още не , на втория ден без меда да е пипнат питата бе запечатвана наново, и така питите вън , бракувах ги и така.
Да , напролет...Първоначално публикувано от iris
Постоянно ме преследват умни мисли...но аз съм по-бърз
Благодаря.
Би могло да се направи пролетта, така че да не се натрупва като запас. Може би в хранилката, както е кристализирал?
Точно така. Тази година правих и тесто със захар- пак от рапичния мед.
Макси най добрият вариант да разбереш как изглежда да рапицата е да чукнеш на гугъл иначе по това време прилича на спанака.
Гугъл.... Качвай се на мотоциклета и обиколи полетата! Човекът е станал такъв, защото е гледал, сравнявал, анализирал.
И да ги обиколи сега - какво ще види ?
Няма поникнала рапица, вероятно на много места ще я презасеят напролет със пролетници.
А това малко ли е! Туй което ще става рапица сега е плътна сиво-зелена маса, много по-различна от пшеницата. Другото, според хала на земеделеца ще е или царевица, или слънчоглед, или пролетен ечемик. А може и кориандър. Така че, нека да ходи и да гледа.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))