Така ли ?
Защо при мен ефекта е друг ?
[QUOTE=delta.e;70230]Даскале ,незнам защо скачаш и някак си го приемаш като обида.Незнам кой "шпионин " ми е снимал палачорската работа ,но съжалявам ,че аз не снимах.Беше грозна гледка ,хвърлих много непредвиден труд за почистване,а и загубата беше сериозна.
Първо - стари рамки не съхранявам
Второ - старите пити ги топя и през гравирните валци си правя основи
Трето - за моят сън не се притеснявай
Та по темата за фризера! Там разни шуми не са необходими.
Аз практикувам замразяване на рамките до достигане на зададена температура на фризера(-15-18*С), или докато изключи компресора. Трябва да се съобрази количеството рамки на едно зареждане, ако са прекалено много има опасност за компресора ако работи продължително без да изключи. След като замръзнат ги оставям 1-2 денонощия да изравнят температурата с външната отварям вратата за ден за да проветря. Ако се наложи да добавя нови рамки(първите не ги вадя) пускам предварително фризера и тогава допълвам, и отново проветрение превантивно срещу мухъл.
Лично за мен това е метода за съхранение като в плюс е и опазването от гризачи.
Един 400 литров фризер е достатъчен за 30-40 семейства. Хората с повечко кошери си имат други методи на съхранение.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))