На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
В случая с интереса, ще се лишат ли банките от кредитни вноски в този период? Наемодателите ще се навият ли на неясен период без наем? Наемите на обекти в курортите са предплатени, а сезона върви към провал. Ще върнат ли парите? Лизинга на самолетите, тировете и всякаква строителна и др. техника взета на изплащане ще бъде ли спрян? Не видях в наредбата нищо по въпросите. Нещо, относително съвестно ми се струва положението. Не съм споменал една камара дейности, които остават във въздуха, а хората без възнаграждения и кой ще им плаща сметките, защото не пише да са спрени на добра воля плащанията.
И освен това да ми превежда за всеки месец престой по една минимална. Все пак не аз съм виновен, че държавата не си е свършила работата. Ограничила е гражданските ми права, застрашила е здравословния ми статус и е допуснала разпространението на пандемичен вирус. Не е лошо да искаме, ама трябва и да даваме. А на медицинския персонал, който няма да избяга презглава да се да се дадат трижди повече пари и облаги. Щото моите зъболекарчета затвориха, ама дано не ме заболи зъбчето.....
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Карантината е до 29-ти март, т.е. 2 седмици - не е фатално за бизнеса чак толкова според мен, ако беше завяло и зафучало на минус 20 градуса пак много бизнеси практически спират...идеята все пак е през тези 2 седмици да си проличат кои са заразени и да се изолират вече в болници, и така, като останат здравите и ще се пресече до известна степен разпространяването на вирус.....друг въпрос е, че БГ е на кръстопът, и ако не си затворим границите за абсолютно всякакъв транспорт и хора, пак може да влизат заразени хора отвън и да ни заразяват отново и отново.
Благодаря за обективната ти оценка, но няма нужда от характеризиране на човек, който не познаваш.И все пак никъде не съм писал,че съм макроикономист и спец в тази област.Това ми е мнението и така мисля, а именно последиците ще са наистина огромни за световната икономика,особено за отделни сектори, ако мислиш друго си е твое мнение.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))