А мишките щъкат и на по ниски температури.Първоначално публикувано от nikberk
А мишките щъкат и на по ниски температури.Първоначално публикувано от nikberk
Нормално ли е все още пчелите да носят прашец? Това признак ли е, че все още отглеждат пило? На 12,10,2013 в се още имаше незапечатано пило в някои кошери.
Съвсем нормално е да отглеждат още пило. Аз също имам пило и майките на повечето семейства продължават да снасят.
И моите носят прашец и снасят майките,явно топлото време...само не знам как са с консумацията на мед и приноса на нектар дали им стига.
Ако позволява времето.Трябва температурата да е поне 15 градуса.
Аз след коледа им слагам първите питки,така че не се плаша толкова,че ще останат без медец да се топлят,но тази година наистина голяма жега и си гледат пило.Абе те си знаят.Отварял съм ги и през Януари при температура над 15 беше даже.Това до колегата дето пита дали може да ги види през ноември.Мисля че в книгите го даваха 14 градуса даже(''Календарен справочник по пчеларство'')
Готово, схванах.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Пардон, сега се регистрирах и още се уча да пиша мнения.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))