Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Много шеги и закачки има тука. Абсолютно безпочвено сравнение между коли и кошери. Това и без да сме чели Матеев, Маркс, Енгелс и другите класици по диамат. Транспортното средство в частност и транспорта в общност за всяко семейство или предприятие на което това не е основен бизнес си е загуба, без която в края на краищата не можем. При кошерите като че ли е малко по-различно
Какво означава "истински качествени семейства с истински качествена майка"?
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
хаххахаах не Дамяне,пчелите трябва да са вземали Нацепин: http://vbox7.com/play:45471060df
Мисля, че знаеш какво означава. Имаш критерии за оценка, нали. Опитен пчелар си. Можеш ли да формулираш какво представлява едно здраво и работещо семейство с добра майка. Знам, че можеш. Имаш ли такова за продаване? Матеев в поста си е описал какво е ниско качествено семейство с 2-3 думи за тези които не знаят.
Е, ся ще се изпитваме ли или ще се надприказваме... Аз те питам какво за теб означава "истински качествени семейства с истинска качествена майка", ти ме караш аз да ти го формулирам?? Ми де да те знам, може да имаш по-високи изисквания и от г-н Матеев... Нямам нищо за продаване и пак ти казвам - сравнението между кола и кошер е неуместно.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Седнах и си направих труда да сметна колко струва една рамка в различните стадии от нейното производство, изграждане и запълване с мед или пило. Идеята беше да знам каква е себестойноста и на база на нея да се опитам да изчисля колко струва една отводка или един кошер в различните им конфигурации. Ето какво се получи:
Не съм смятал специално колко струва една рамка с пило, тъй като в литературата съм чел, че за да се произведе една млада пчела е необходима една пълна килийка с мед. При това положение смело можем да приемем, че една пита с пило струва приблизително колкото една пита с мед.
Цените по горната таблица са силно изцедени. На практика много пчелари влагат повече труд от нормалното, така че за тях себестойноста ще е по-висока от това в таблицата поне с 10-20%. Също така върху цените в тази таблица трябва да се сложи и поне 10 или 20% печалба, за да се определи крайната продажна цена. Ако някой не си сложи печалба при продажба, няма да му останат пари да си храни семейството.
Ако имате забележки по някои от цифрите в жълтите полета, сега е момента да ги кажете. И след това като допрецизираме таблицата, можем всички да я използваме като ОРИЕНТИР при определяне на продажната цена на рамки, отводки и дори на цели кошери, заедно с пчелните семейства.
Ако някой продаде на пролет(април ) нов кошер ДБ-10 с един магазин и пчели на 8-9 междурамия за по-малко от 300лв. или е мнооого гладен или не знае за какво става въпрос
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))