пиши как изглеждат кошери и рамки, имаш ли снимки, пусни ги в форума. Не купувайте крадено, вор пчелар не става, купувайки крадено все едно крадете сами!Първоначално публикувано от Боян Бумбалов
пиши как изглеждат кошери и рамки, имаш ли снимки, пусни ги в форума. Не купувайте крадено, вор пчелар не става, купувайки крадено все едно крадете сами!Първоначално публикувано от Боян Бумбалов
От кой район си ?
Давай снимки... Аз пътувам доста из цяла България и ако засека нещо,съм готов да ти помогна...
Тая гнусотия с тея кражби,започва яко да ме дразни!
Само пчелите са откраднати с рамките.Аз съм го намерил кой е сега дупе да му е яко!!!!
Бояне, дай му ТТ данните да го проверим. Маже да го засечем и в нашите райони. Имената им трябва да си ги споделяме, а не да остават анонимни като всички които разсипаха тая държава с кражби и безобразия.
Задигнаха ми два кошера със семействата. Всеки ден ходя на пчелина, единствено на 8 март не отидох и хоп два по-малко. На това място имам 6 силни семейства, две отводки и три празни кошера. Всичките са подредени в две редици. Е как пък ...... задигнаха от двете редици по един от най-силните. Пчелина е ограден с мрежа, не е разбивано нито оградата е барана. Кошерите са 12 ДБ със стени от 40мм, тежат си яко. Прехвърлени са през мрежата и са натоварени на нещо. Е това си е работа за яки хора, ....... им гадна. Да ..... и програмите и помощите от ЕС да .... ! Не им ща нищо, искам си моите кошери дето съм си ги отгледал от една шепа пчелички.
поста е коригиран от модератор
Тази земя, по която тъпча сега,
тази земя, която пролетен вятър пробужда,
тази земя – не е моя земя,
тази земя, простете, е чужда.
След като са с кошерите дано успеят да ги намерят.
Мислил съм как бих могъл да намаля интереса на крадците към мои кошери и съм стигнал до извода, че в тях трябва да има нещо нестандартно. Нещо, което да се вижда от 100 метра. Например оцветяването - то може да е някакво шантаво - например по диагонал или пък с някакви петна и пръски. Другото е например с фреза на определени места да направя вдлъбнатини, които няма как да бъдат заличени.
И последно - някъде отвътре на всеки един корпус трябва да има нещо скрито, което да послужи за доказателство пред полицията при евентуален конфликт. Например намираш си кошера при някой твой колега, но той го е пребоядисал и твърди, че си е негов. Викаш полицията и пред нея обявяваш, че например "имам завита до дъно видийка на 7-я сантиметър от долния ляв ъгъл на всеки един корпус".
поста е коригиран от модератор
Много боклучив народ сме, аз днеска ще е................................................ .................................................. .................................................. ............
Модератор. Владо, сигурно съвсем основателно си бесен за нещо което ти се е случило. Но те моля, поне тук в форума не бъди вулгарен.
Проблема в нашата страна е,че няма истински закони.Преди време говорих с мой познат,пчелар от Турция,кошерите на когото са свободно в гората.На въпроса ми не ги пипат кошерите или кражби няма ли,той ми отговори:кражба ли,ти знаеш ли какво ще се случи на този който пипне кошер и полицията го залови?А при нас дори крадците да са ясни кои са и да са заловени,след 2 дни отново са на терена а ние пием по една студена вода.За съжаление това е истината в нашата мила Родина.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))