спри да им отваряш очите хората искат да плащат -ами нека си плащат
спри да им отваряш очите хората искат да плащат -ами нека си плащат
Моля ivan 5555 да бъде по коректен с колегите си /ако наистина е пчелар/. Мисля , че форумът е създаден да си помагаме един на друг. Определено считам, че само по този начин заедно ще успееме да защитиме интересите си и да постигнеме някакъв успех в бизнеса си. Незнанието на нещо не е порок. Моралът изисква ако можеш да помогнеш някому то помогни, а не пречи защото е глупаво. А колкото до това с отварянето на очите мога да кажа със сигурност , че на света няма човек който да знае всичко. Всичко останало е егоизъм и заблуда. Извинявам се ако някой се почувства засегнат от писането ми. Аз не се сърдя на никой и не искам да обиждзм или засягам никого. Още веднъж се извинявам, но не искам такива хора като ivan5555 да ми отварят очите . Нека бъдат щастливи и да отварят своите очи.
Г-н vergilzhikov, не се обръщате към мен, но коментарите Ви ми направиха впечатление и реших да се намеся.
Направих си труда да погледна всичките Ви 13 (към момента) мнения.
Нито един съвет или споделяне на опит. Въпроси, на които отговорите са в НАП или в първата пчеларка книга...
И разбрах, че за Вас може би е най-лесно да попитате пред компа и ако някой очаква от вас сам да потърсите отговора, Вие започвате да морализирате...
Не знам от колко време сте пчелар, но според мен пчеларството е за работливи създания, които не чакат на готово... също както самите пчелички.
Не искам да Ви засегна с думите си. Но не забравяйте: Дай, за да получиш...
Поздрави,
Жоро
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Г-н Корчев, извинете ме ако по някакъв начин съм Ви засегнал . Благодаря за отношението по написаното от мен. Пчелар съм от 30 години.Считам, че имам още много да се уча на този занаят. Отскоро следя форума / няма и година /. За някои скромните ми въпроси може да са смешни, но аз питам това ,което не знам. Твърдя,че познаването на законите и нормативната база в страната е от изключително значение за всеки. Какво лошо има в това който знае да сподели знанията си с всички.Мисля,че както пчелите в кошера работят и заедно защитават интересите си така и ние пчеларите трябва задружно да си изясняваме нещата , да се защитаваме. В противен случай за какво ни е този форум?
Бъдете здрав. Желая Ви щастие и успехи.
Благодаря да се връщат пожеланията. Форумът наистина е място за споделяне. Но трябва ли да задаваме въпроси на които вече е отговорено?
Георги Корчев се казвам
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Абсолютно вярно г-н Корчев. Съгласен съм с вас, но на зададеният от мен въпрос има два противоположни отговора. Кой е верният? По-скоро е прав aleko, който казва, че дейността си всеки земеделски производител може да започва и прекъсва когато пожелае, но ще го помоля да посочи нормативния документ регламентиращ въпроса. От ТД на НАП не получих отговор. Ще направя запитване и до централата на НАП. Считам, че пълното изясняване на този въпрос ще бъде от полза за всички колеги пчелари регистрирани и като земеделски производители. Ще помоля и SUSHI да вземе отношение като специалист. Благодаря.
Сам трябва да определиш верния отговор за себе си.
Много колеги плащат осигуровки за периода от като извадят меда, докато го продадат. Това е ако се осигуряваш и на друго място по трудов договор примерно.
Ако се осигуряваш само като ЗП, плащаш си цяла година.
Нормативни документи има бол, но едва ли има конкретни постулати. И най вече има въпроси без отговори.
Кога развиваш дейност? И как се доказва? Когато има документи за приходи и разходи? Ами ние за разходи документи не вземаме щото ни признават до определен % от приходите... А приходи имаме (повечето) еднократно, ако не намерим кой да ни купи меда без договор...
Я да освободят ЗП от данък и да признават 2 години за една ако се осигуряваш допълнително...
Георги Корчев се казвам
Интересува ме следния пример: Фирма регистрирана по ЗДДС има приход 1200 лева, върху колко плаща корпоративен данък 1000 или 1200 лева?
Цеко, прихода не е печалба. Корпоративен данък се плаща върху годишна печалба.
Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))