Тежко се говори с глухи!
Трудно се показва истината на слепи! Ужасно се спори с идиоти!
И тук в нашето село, изровиха всичките и без това скапани улици да правят ремонти на тръбите. На разтояние 10 метра има 3 кръпки. Има и места където водата тече ли тече от спукани тръби. И аз се чудя. Имаше и един момента в който един голям язовир изчезна .. И аз се чудя ... Има и едни предприятия, които си изливат водите и боклуците ... много се чудя. . Напред назад направиха едни Цанкови камъци, където от нашите джобове изчезнаха милиарди. Там се събират едни води ходят напред назад и аз се чудя какво става ...
Тестовете за наркотици бетон, ама като започнаха да ги правят на полицаи се оказа че е грешно и аз се чудя ...
Ами така както го написа има доста чуденки. Ако искаш мога да напиша един сериозен труд по тази тема
П.С --- ееее чакай бее ) Да не се окаже че аз съм по християнин от другите. Над нас има земеделски производители, водата е уникална на вкус и за пиене. Дадох я на анализ, преди няколко години и се оказа че нитратите са 50 или 500 пъти над нормата ....
Е това е голямото чудене ) Жалко е че никой друг не се чуди по тази тема, ами аз дето пия водата, трябва да се чудя
П.С - и да си кажа позицията. Аз съм твърдо за регулациите и законите, но не тези които пречат на хората . Аз съм за регистрации и всичко останало, ама пък как никой не си свърши работата. Как не дойде един кмет или служител, да обясни нормално, да се каже кое защо се прави. А не обикновения човек да се чуди и да се притеснява, че някой иска да му вземе прасето или да го накара да спре да гледа животни.
Защото то така става в крайна сметка. По тая логика излиза че аз не мога да гледам нищо в моя си двор и да добивам вода и това само защото, евентуално мога да го правя с цел препродажба или печалба.
Ами да излязат тези служители-тикви и да кажат на обикновения човек, кое защо и как се прави.
Ами в закона за водите, той урежда задължение на общината наравно с тази на обикновения човек. Общината не си е мръднала пръста ... Абе какво да говорим повече ... Това нашто не е държава, а някакво жалко подобие на цирк. Язък че плащам ебаси и данъците.
"Някогашното щастливо време живееше все още в разказите но по-старите хора. И в песните се споменаваха някои неща, и в обичаите беше останало нещо. Та, старото време още живееше, макар и като спомен по изтекла вода...
...Сега освен старейшини, имаше още боляри, жупани, комити, че и княз. На всичките тия големци, обикновените люде трябваше да дават кожи, жито, мас, мед, дори и вино..."
Из "Златния век"
1000 години са твърде малко време, нали?
Половин България живее на гърба на другата половина.Затова са и тез циркове в парламента,да не би на някой да му се наложи да работи за прехраната си,каквото прави половин България......
Та всичко възможно ще бъде обложено...........и водата също.
Да, всичко трябва да е обложено. В развитите държави налозите (данъците) са в пъти по-големи. Да ще кажеш, ние не сме развита държава. Да, то заради туй плащаме плосък данък - 10%.
Ами замисли се, че парламента, или по-точно народните представители са олицетворение на избирателите. Демек на всички нас, без значение гласувал или не.
Ебахти демокрацията до какво ни доведе. Всеки мрънка, на всеки някой му е крив, а никой не се замисля да направи нещо, за което да не търси дивидент.
Бачкайте бе хора, не гледайте и не мислете кой ще Ви "прекара" и всичко ще е цветя и рози. Толкова много поговорки има в тези връзка.
У ваше село са закъснели с "ровенето".
Това, че няма контрол по изпълнение на проектите е друг въпрос. После ще мрънкаш,нче пътя пропада и т.н. А той, пътя, няма как да се оправи от общината, докато не изтече времето по проекта - около пет години. Продължавай да "бръмчиш", но няма полза и смисъл!
Май ги пресилваш нещата.
Ако беше така цялата Русия да е пропаднала. Не само пътищата.
Като точа вода от собствения си кладенец и поливам собствената си градина, къде отива въпросната вода и какво пропада.
Какво пропада около изворите, даващи начало на реки - нищо. Водата си тече, дъжда си вали, небето е синьо, а тревата е зелена.
Водата от водопроводната мрежа не се плаща! Чия е тази вода, че да иска заплащане?
Определена е такса на кубик вода, от която такса да се издържат ВиК дружествата, за да изграждат нови водопроводи и поддържат старите. Друг е въпроса, дали го правят.
"Да живее международното положение!" - Филип Трифонов
"С възникването на гардеробите, хаосът е бил подреден в тях и е възникнал порядъкът и порядъчния човек."
Без вода няма живот!
Кладенец не се копае лесно! Много труд е!
Да се зарови действащ кладенец е вандализъм.
( Малко лирическо отклонение )
Водата не е моя собственост, но кладенеца е!
Частната собственост била неприкосновена!
Кой ще дойде да ми зарови кладенеца, че и да му плащам за това?
"Да живее международното положение!" - Филип Трифонов
"С възникването на гардеробите, хаосът е бил подреден в тях и е възникнал порядъкът и порядъчния човек."
Тежко се говори с глухи!
Трудно се показва истината на слепи! Ужасно се спори с идиоти!
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))