ОТ ЛИЦЕНЗИРАН ПРОИЗВОДИТЕЛ
ОТ ЛИЦЕНЗИРАН ПРОИЗВОДИТЕЛ С АВТОРИТЕТ
ОТ НЕЛИЦЕНЗИРАН БГ ПРОИЗВОДИТЕЛ. ЗАЩОТО:
a) понеже е по-евтино
b) вече не вярвам на лицензираните
c) получавам по-добро качество
КУПУВАМ ГИ ОТ ЕС С ДОКУМЕНТИ
a) редовно купувам майки за подмяна на старите
b) купувам единствено генетичен материал
c) за да пробвам нещо различно
ПРАВЯ СИ ГИ САМ. ЗАЩОТО:
a) ми е по-евтино
b) имам много кошери и плащам на работник (член от семейството)
c)моите са най-хубави
d) пчелите сами си ги правят
КУПУВАМ:
a)майки и/или отводки
b)генетичен материал
c) случайни майки за "опресняване" на кръвта
ДРУГО
"Мераклий" винаги ще има.
А каква пройзводителност имат и предлагаш за тия 250
Аз не продавам,нито правя но знам че средна хубост от мойте ми докарват 2 кг. прашец и 30 кг мед. в нормална година.
Добре,ще попитам друго тогава.
Колко биха стрували примерно майки от който имам 5 кг прашец или 60+ мед ?
А дали вече не са си платили цената та и отгоре? Визирам условностите в първия цитат. Дали не са ти спестили една година труд, ресурси и време? Да има много условности, но в пчеларството е така и всички го знаят. Имам въпрос към теб Дончев. Как разбра, че всички майки са еднакви и няма значение генните им заложби? Как точно направи сравнението в практиката си? Трудни са сравненията между колеги, освен ако не застанат с кошерите си един до друг. Можем обаче, на пчелина си, да направим групи кошери и да тестваме. Ти лично, как стигна до това убедително твърдение? Обясни за да ти повярвам. Ако държиш, аз мога да обясня как аз видях разликата и защо твърдя, че гена е от голямо значение. И понеже стана дума за пари в предишни постове да питам. С какви гуми караш колата си? Има ли значение какви са и имат ли(гумите) разлика в цената спрямо възможностите си? Защо не правиш ножовете си от тенеке? Нали го лови магнита и реже, кво ти пука? Да, при пчелите няма 100% шаблон, но има значим процент качество и само с него сметката пак излиза. Коментарите относно инструментално осеменените майки, даже се чудя защо ги почваш. Те просто не са за хора, които не знаят какво да правят с тях.
То нашето генетично разнообразие при "ОВЦЕТЕ" се дължи на единствено и само на лицензираните майко-производители, които пазят генетични суверенитет на Българската пчела...
...И за да бъда още по-оригинален и точен бих искал да допълня, че последните години се забелязва един силно изразен "ИНБРИДИНГ" в отношенията между лидерите на развъдните организации, които яростно пазят комата, който от своя страна хич не е малък, имайки предвид последните публикувани очаквани субсидии в сектора.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))