тези дни времето се оправя,правиш питки пудра захар и мед и слагаш от нозестата както е описано.мисля че се даваше 3–4 пъти през 3–4 дена за сиропа.на питки не знам как е
тези дни времето се оправя,правиш питки пудра захар и мед и слагаш от нозестата както е описано.мисля че се даваше 3–4 пъти през 3–4 дена за сиропа.на питки не знам как е
Към лекарството си има упътване. Спазвай строго указанията, че иначе става беля.
Немога да разбера аз ли не търся правилно или няма нищо писано за Нозема Церана? Ако знаете някакъв източник моля споделете.
Ползвай сайта на руското "Пчеловодство"
Доколкото си спомням в някой от броевете от 2011г. имаше интересна статия по темата.Ако не я откриеш пиши на лични ще я потърся.
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
Здравейте. Имам един малък въпрос тъи като съм начинаещ пчелар. Препоръчаха ми да третирам профилактично пчелните семеиства с "Нозестат" понеже диста хора от моя краи се оплакват от нозематоза. Но проблема ми е с дозирането и третирането казаха ми да направя воден разтвор и да напръскам върху рамките а на опаковката пише да се разтвори в подхранващия сироп. Можете ли да ми кажете дали е възможен вариянта с напръскването върху рамките и каква концентрация трябва да е разтвора.
Някой ползвал ли е препаратът "Нозевит"?Какви наблюдения имате и какво количество на пчелно семейство се дава,когато е в сироп?
Копирам директо от полски сайт.Дано ти е полезно.Дозировка и способ применения препарата Нозевит:
"Нозевит добавляем в сахарный сироп (1:1), в пропорции 3 мл препарата na 1 литр сиропа. Пчелиным семьям даём двукратно 1/3 литра готового роствора с промежутками 10 дней весной и осенью.
В исключительных случаях (семьи сильно зараженые ноземотозом) подкармливаем 4 раза через каждые 4 дня по1/3 литра роствора.
Роствором препарата с сахарным сиропом можно также опрыскивать пчелосемьи либо поливать в улочки на пчёл сидящих на сотах. Замечено, что опрыскивание действует более эффективно."
http://bartnik.pl/_old/lang-ru/onas/...by-sporowcowej
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
Днес получих информация, че следващата седмица "Байер" пуска на българския пазар препарат против нозематоза(вкл. и за нозема церана) с наименование "Байкокс". Приблизителна цена за 20 мл. разфасовка - 7 лв. Препаратът е разрешен за употреба в РБ.
Сигурен ли си за името. Защото от години се продава препарат с такова име, но е за борба с кокцидиите. А тези паразити, не засягат пчелите, поне до колкото е известно.Първоначално публикувано от vanHanegem
Информацията ми е от управителя на ф-ма "Гергьовче" - може би най-големия дистрибутор на ВМП в България. Но нека почакаме.....след вторник ще видя и ще "пипна" препарата с ръцете си .....Ще информирам допълнително....
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))