Това, което Искрен е сложил са тестовете. Аз ги купих от Унгария чрез познат, който ги поръча на място. 9 Евро е цената на теста за АГ и ЕГ. Има дистрибутори и в Сърбия и Македония, но когато им писах за цени/доставка не са ми отговаряли.
http://www.vita-europe.com/distribut...-distributors/
А Примавет нищо ли не казват?Гледам сред дистрибуторите са написани.
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
Здравейте!
Нолков,може да се предаде и от "доброжелатели" въпреки,че се съмнявам да има такива хора!
Колеги,някъде някога си спомням да срещал,че АГ може да се тества с прясно мляко,слага се ларвата в млякото,ако е заразена млякото се избистя/АГ съдържал такъв ензим/
Примавет отговориха така - Поради това, че няма интерес от пчеларите спряхме да внасяме тестовете.
Абе не го мисли толкоз много тоя АГ, че чак и пари да даваш за него. Дръж силни семейства и това е. Нали съм казвал и друг път, около мен има сигурно 1000 кошера, на 5 метра от мои кошери е имало кошери с АГ и какво от това? Изгорихме ги и животът продължава.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Здравейте!
Йорданов,напълно съм съгласен с теб за силните семейства,че ще унищожим болните ако има такива,като ги знаем!Но как да се справим с недобросъвесни стопани,които или са се отказали или са починали и наследниците не посещават имота а празни празните,дето не се знае какви са,какво е имало и има.В моя район има три имота в които има от 2-5 празни кошера,които се виждат от пътя а колко има които не се вигдат не знам
Нолков, американския гнилец се проявява през топлите месеци, т.е. тогава при прегледи можеш да установиш неговото наличие в семейството. Както ти казаха колеги в предишни постове това "това не е болка за умиране". В дебелите книги пише, че не се лекува и семействата барабар със сандъците се унищожават. Да ама не. Има си техники, при които можеш да се избавиш от това заболяване без унищожаване на пчеличките и къщичките им. НЕ ВЯРВАЙ НА ВСИЧКО, КОЕТО ПИШЕ ПО КНИГИТЕ!
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))