И аз си получих майката!Благодаря на Матеев!Придадена е,като я приемат ще дам отчет.Адмирации за инициативата.
И аз си получих майката!Благодаря на Матеев!Придадена е,като я приемат ще дам отчет.Адмирации за инициативата.
Майката предадена в 19,45 часа. 3 от придружаващите пчели бяха умрели въпреки че държах клетката на 27-28 градуса с памуче напоено с вода върху клетката.
Получена и придадена
Поздрави!
Благодаря Матеев!!!!!
Здравейте,и при мен майката е получена жива и здрава с цялата си свита.Понеже бях на работа в 17 часа ми звънят от офиса на куриера и ме питат ще си получа ли специфичната доставка .Аз съответно казвам да и питам дали е жива,а отговорът е " О дааа изнася ни концерт в момента,пее ни тука."
Та така майката е вече в кошера след двучасово осиротяване.
Благодаря Ви господин Матеев за подаръка, в събота ще пиша за развоя на придаването.
Искаш да кажеш, че майката издаваше специфичните звуци наречени " маткане"?
Не би трябвало да е така. По-скоро от Еконт са се пошегували. Няма шанс неоплодена майка да напусне оплодния пункт - докато не видим снесени яйца, не я вадим от нуклеуса. В големите нуклеуси майката трябва да снесе поне 1 или дори 2 пити с пило, а в малките - да осемени абсолютно всички пити. Ако това не го направя, няма да мога да си регенерирам семействата и ще ги загубя след 30-40 дена. Така че тука грешка не може да има ......
По скоро е възможно друго, което ми се е случвало от дъжд на вятър по моите пчелини - гарантирано оплодена и снасяща майка след придаването не иска да започне да снася, или пчелите не и дават да снася. Но това е 1 на 100 или дори 1 на 1000, и причините могат да са всякакви, различни от това дали майката е оплодена или не.
И друг път съм писал във форума - в пчеларството нищо не се случва (получава) на 100%. Винаги си има някакъв процент на неуспехи или гафове, и ние нищо не можем да направим по въпроса, защото не са ни ясни причините за тези неуспехи.
Благодаря за подаръка! Майката си беше жива и здрава със пчелите, една само беше умряла. Придадена е на осиротен кошер без придружаващите пчели в клетката. В неделя ще видя резултата.
И аз си получих пратката.Макар, че отидох към 16 часа да я взема,изглеждаше в много добро състояние.Два часа след това бе придадена към нова сборна отводка.
Благодаря.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))