Не влизаме в сложни схеми, само казвам какви перипети имах есента, когато отидох да декларирам новите семейства. Сега вече след като имам капацитет докато го достигна само с декларация.
Не влизаме в сложни схеми, само казвам какви перипети имах есента, когато отидох да декларирам новите семейства. Сега вече след като имам капацитет докато го достигна само с декларация.
секретаря на кмета каза че от миналата година регистрацията става при ветеринарната служба
Да, само че вече не е ветеринарна служба. Регистрацията, промени на капацитет на пчелина и т.н се правят в ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ(ОДБХ)точно , не в района, а в областта. При кмета се пуска само една декларация за статистиката.
Необходими документи:
-Нотариален акт на мястото, ако е на твое име или договор за ползване ако не е на твое име(независимо дали е на баща, майка, съпруг, съпруга, син, дъщеря)
-становище от съответната община, че на това място може да се отглеждат заявения брой пчелни семейства
-заявление по образец
- при промяна на капацитет-стария регистрационен талон
Това становище от кога е необходимо? Аз миналата година, пролетта, без такова становище, регистрирах пчелин с капацитет 300 кошера в едно село, и то далеч от краищата на селото. На имот с незастроена площ около 600 кв. м.-становище от съответната община, че на това място може да се отглеждат заявения брой пчелни семейства
От 20 юни 2011 г. Казвам ви го не да се заяждам, а да ви спестя нерви и излишно разкарване, особено на тези, дето живеят далече от областните центрове.
За което благодарим.
Къде може да се прочете тази наредба, че нещо не успях да разбера какво трябва да се прави с тази регистрация, определяне капацитет и т. н?
Здравейте бъдещи колеги.Предстои ми и на мен в скоро време да се запозная отблизо с пчеличките,та искам съвет от вас.Мястото на което имам възможност да поставя за начало 3 ЛР кошера е на по-малко от 300 метра до съседният двор с 20-тина ДБ.Как мислите, ще се "сбият" ли пчеличките? Не искам да вредя на колегата.В бъдеще пожелателният от мен брой кошери искам да е около също 20.Дано да могат, че за съжаление нямам друга алтернатива,а желанието е огромно.Сигурно зависи и от пашата но не знам каква е...силна,средна,слаба.Благо даря Ви предварително.
Нямаш никакъв проблем. Давай смело.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))