Никакви проблеми!
Но гледай входовете да са открити-да няма препятствие/парапет /пред тях.Това значи ,че трябва да повдигнеш кошерите по-високо на терасата.
Никакви проблеми!
Но гледай входовете да са открити-да няма препятствие/парапет /пред тях.Това значи ,че трябва да повдигнеш кошерите по-високо на терасата.
По принцип няма проблеми както е писал колегата по-горе, но си направи сметка, че ти трябва и достатъчно място около тях за обслужването им. Успех.Първоначално публикувано от bogomila
Вдъхновяват ме позитивните хора от които съм заобиколен.
Много ви благодаря за съветите!
Бих искала да се запиша на курс по пчеларство, но нищо актуалноо не открих в интернет. Живея в София, имате ли някаква информация за такива курсове?
Попитай в пчеларския магазин на ул. Симеон. Пролетта Мишо Михайлов питаше за желаещи за курс по пчеларство. Магазинът се намира между ул. Мария Луиза и Женския пазар.
Много благодаря!
мисля да разположа пчелина на село,имам двор преди беше лозе,сега ще засаждам овошки,по оградата малини,наблизо има полета и дива поляна.подходящо ли е местото .благодаря,нуждая се от всякакви сьвети.
Здравейте.искам да разположа кошерите си в двора,от источната и западната страна на двора има тухлени огради високи около 2.00м/2.50м това дали е проблем.другото което ме интересува е дали ако засадя целият двор с овошки,медоносни растения и треви ще е достатъчно за пашата през годината,извън двора има поляна на около 1.5км 2.00км има поле обработваемо тази година засадено със слънчоглед.имам 5 нови ЛР кошера...чакам с нетърпение пролетта за да започна но без ваша помощ ще ми е трудно.очаквам вашите мнения и съвети...чаоооо
Ми за настаняването , където прецениш , че ти е удобно , как да ти каже някой точно там ги настани ако да речем , най добре е кошерите да са ориентирани на юг, а при теб на юг да е да речем срещу входа на къщата, гледай място да е с удобна настилка , входовете на кошерите да не са насочени срещу входната врата на къщата ако има такава,да са по на завед , в голяма близост до входа на кошерите да няма високи насъждения или огради или 2м трева ,и така , а за пашата от овошки и др. медоносна растителност, ако дворът ти не е около 30 дка. хич не се и занимавай , овошки си засаждай с презумцията да имаш плодове за теб или да направиш сянка на кошерите , но ако на 2 км имаш насъждения това е добре , имай в предвид сеитбообръщенията , ако пърчето е едно и тая година е слънчоглед , то догодина ще бъде или пшеница или царевица , не се сещам сега на кого беше най добър предшественик слънчогледа, но така.Първоначално публикувано от orliniacia
Успех в начинанието.
Здравейте!И аз съм начинаещ.Казвам се Георги и съм от град Добрич.При мен проблемът е,че теренът с които разполагам не позволява друго нареждане на кошерите освен с входа на исток . Какво бихте ме посъветвали при зазимяването на кошерите.как бихте постъпили вие.
Здравей колега,
Щом кошерите ти са с изсточен вход (което е най-нормалното положение) пчелите се зазимяават на юг. Успех.
Вдъхновяват ме позитивните хора от които съм заобиколен.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))