Тъй де, и ние по тази логика умуваме защо не ни излиза по нея. Според мен е в интензивността на месенето, която няма как да се постигне на ръка такава, като в месачката. В началото на месенето изглеждаше сухо и брашняно, та ме излъга първия път да долея сироп. Втория път го оставих уж сухо и по някое време се оправи от само себе си.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Твърдостта на питките с какво я мерите. С твърдомер ли.
По моя опит, най-добре се получава питката, при смесване на килограм течен мед или инвертиран сироп към четири килограма суха смес /пудра захар и евентуални добавки/. Получава се хубава консистенция, която е лесна и за разточване с точилка. Получената от agro консистенция, като пластелин е оптималния вариант. Такава питка и през лятото да се сложи няма да се разтече, а и през февруари-март е по студено. С моите съм подхранвал и лятно време/отводки/, и няма проблеми /разтекли се питки/. Питките са месени и разточвани на ръка.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))