Дебелина на стените на кошера от 25 мм е достъчна за успешно презимуване, но би забавило пролетното развитие, когато нощите са студени, а пчелите отглеждат големи площи с пило. По-добре прави ДБ с дебелина на стените съгласно БДС - предполагам, че беше 33мм. За по-сигурно погледни пчеларската енциклопедия. Друг е въпросът, ако човек иска да ползва 10 рамкови магазини на корпусен кошер. Тогава пък трябва да са дебели по 25 мм.
мерси много за съвета тоя е на 2.5 не знам как да го кажа но в нашия край хората са малко чепати всеки си има разни теории и виждания 1 с 1 няма с еднакво виждане всеки различно иска да му се изработят и аз няма как трябва да им огаждам
човека ще ги ползва за подвижно пчеларство и съм ги направил тъка че да го блъскаш,въртиш,та дори и да го обърнеш на обратно и да го тръскаш няма никакво разместване
Обърни внимание на слънчевия съвет! Каквото и да им направиш, все ще са недоволни.И аз съм така. Обаче има изключения. Ти като си търговец направи стока дето е по-добра, по- качествена и по- скъпа! Щото като е по- евтина и баба знае. И мен постоянно ме врънкат клиенти да им правя нехарактерни за мен неща. Имам собствен стил и категорично отказвам. Мога но не правя- мрънкането е по-малко! Поздрави!
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
мерси много за съвета може би згреших и вече го виждам че е тъка оставих се на клиента каквото иска това правя гледаме пишем това тук това там и тъка с тоя вид направо се скапъх с 2 табли и 1 ханеманова решетка и всичко е на фалц от 2 страни от дъното до капака 300 операций за 1 кошер и реално не знам колко струва 1 такъв кошер
Аз ли пак да давам съвети? Ами позавърти се покрай някои майстори все едно, че ще купуваш кошери за да започваш да гледаш пчели и подпитай как, какво, защо. Де да те знаех, че не знаеш цените и да си поръчам 100-тина бройки и да ти кажа някаква символична сумичка.
е чак пък толкова да съм хахо за въпросния кошер незнам реалната цена колко е
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))