Така е приятелю тя е с цветовете на нашето знаме, но майкопроизводителите маркират по-международната.С такова впечатление съм останал.
Силата присъства там, където работи мисълта.
Аз имам бял и син маркер.И това което си описал по горе ми е минавало през мислите, защото си водя дневник и в него съм записал коя майка от коя година е.И аз ги маркирам най-вече, за да ги намирам по-лесно и заради самасмяната, макар че до колкото се познавам тази година ще си купя следващия цвят.Иначе си абсолютно прав за горното.Първоначално публикувано от valyo
Силата присъства там, където работи мисълта.
Здравей,valyo.Това дето казваш с донапренчето съм го гледал .Много лесна и бърза работа.На пролет и аз смятам да маркирам.Имам 12 роя от пролетта ама нямах време за маркиране от правене на кошери,рамки,основи,разшир ване.Как мислиш,дали ще се справя?Ще ми е за сефте.
Аз пък маркирам само със жълт и бял цвят, по лесно се виждат. Отделно имам етикет залепен върху покривната табла, на който пише майката от кой производител е и кога съм я придал.
Имали опасни марки маркери за майки те???Коя марка маркери са най хубави според вас за маркиране колеги???
Здравейте колеги, японските маркери са на Mitsubishi Japan, но последните няколко години се произвеждат само във Виетнам. Добри са, продавам ги от повече от 10 години. Няма нито една рекламация. Имат голяма трайност - 3 години караме с един на нашите кошери. Ако имате малко кошери, имам боя за майки, внос от Чехия - 3 лева е шишенцето. http://www.mevi-bg.com/
Пчеларски инвентар, МЕВИ ЕООД http://www.mevi-bg.com/
Маркирањето на мајка (матица) го вршам на следниот начин
1.ја зимам мајката за крилца
2. ја фаќам за градниот кош , никако за задниот дел за да не се повреди
3 .Нежно ја допирам со обележувачот
4. Мајката е обележана
5. Ја фаќам мајката повторно за крилца ,овој пат обележана
5. Ја ставам мајката во штипка
6. Ја пуштам мајката во пчелното семејство
7. Обележената мајка е успешно прифатена од пчелното семејство
може да използвате и лак аз така правя и между другото и аз само в два цвята си маркирам майката бял и зелен зеленият ми е за миналогодишните майки а белият за таз годишните даже днеска маркирах една wink; wink;
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))