Интересно ми е дали ще можеш да повдигнеш един корпус пълен с мед?
Няма ли да се счупи фибрана?
Интересно ми е дали ще можеш да повдигнеш един корпус пълен с мед?
Няма ли да се счупи фибрана?
Ще стане на парчета. Заводските кошери са от материал с мноооооооооооого по голяма плътност.
Две години експерементирам с термострен зимата обречена отводка оцеля на -20 перфетно профилите вършат работа но дезинфекцията е малко проблем Пробвах с формалин не знам да ли е правилно
H2O2 (хидроген пероксид или водороден пероксид) - много силен окислител, който е отличен дезинфектант. 30%-тният разтвор се нарича ПЕРХИДРОЛ и го има по магазините. В такава концентрация избива всичко живо, както и избелва и разлага почти всякакви текстилни тъкани, храни и биопродукти. Дори и само 3%-ния разтвор има силни дезинфекциращи свойства и в медицината се използва под името КИСЛОРОДНА ВОДА.
Та ако искаш да дезинфекцираш кошери, ПЕРХИДРОЛА е идеален за тази цел, само внимавай да не се престараеш с концентрацията, щото освен микробите и мръсотиите ще свали от стените на кошера дори и боята.
Благодаря за идеята химикали пазарувам от склада на бившето учитехпром не съм обръщал внимание сега как му викат Отводката си оцеля и даде продукция та затова съм оптимистично настроен Това лято и един магазин сложих защото не стигнаха но него напълниха беше в края на слънчогледа
Аз от 2г. зазимявам отвотки на по 6 рамки в кошер от фибран 6мм.Много добре зимуват.Преди няколко дни проверявах кошерите с почукване,когато стигнах до тези от фибран почуках чусе веднага бучене и за моя изненада 2-3 пчели веднага излязоха през горната прелка с настръхнали антени,а времето бе около -6.
Предполагам става въпрос за депрон, той е 6мм, има и на 3мм. И той и фибрана сa еднакъв материал - екструиран полистирен или XPS.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))