Шъ, шъ. Първия панел от тавана е сложен, върху него се вижда хладилната машина. Останалите утре ще ги режа.
Шъ, шъ. Първия панел от тавана е сложен, върху него се вижда хладилната машина. Останалите утре ще ги режа.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Колега ти цяла къща си вдигнал,като отвори темата за хладилна камера си я представях 3-4 кубика пространство,браво
Пращини, кисело зеле и сирене на едно място не ми се вярва да го допуснеш... Плодове и зеленчуци векове наред хората са ги съхранявали в ров, зимник, ледник, землянка и т.н., в нашто село му викахме трап. Като малък обичах да се крия в нашия - при цвеклото за овцете и тиквите, знаеш как сме долу в полето
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Да отчета ефекта от работата на хладилната камера, която включих през март да работи на +4 - +6 градуса. До момента всички пити и корпуси, които преди се чудех как да увардя от молеца, са непокътнати вътре в камерата. Всички пити с мед, които събрах през сезона, досега стояха в камерата и едва днес минаха през центрофугата. Видимо нищо им няма, на меда също. С това главната ми цел бе изпълнена - прибирам пити с мед от кошерите сам, без помощник и центрофугирам пак сам, когато ми остане време. Бонус - цяло лято вътре има дини и пъпеши, вода, бира и варена царевица. Освен това идеално ми съхранява сиропа от бъз, без да е стерилизиран при приготвянето. Овче сирене в тенекия, купено още прясно от мандрата, зрее перфектно. Установих и недостатъците - лоша изолация и пропуск в извеждането на конденза, но това е поправимо и на зима ще го оправя.
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Браво! Но кажи и колко пари ти излезна тока до момента?
Един познат гледаше охлюви и в един такъв хладилен контейнер с агрегат ги съхраняваше, но вратите му бяха толкова зле че чак мишки можеха да влизат вътре и той слагаше отрова. Накрая се оказа че доста голям % от охлювите са загинали и той го продаде на вторични и се отказа от охлювите.... На тези камери изолацията им е най важна за правилното функциониране!
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))