Ще сложа основи за градеж
Ще сложа основи за градеж
Восъчен градеж през есента! Как мислите, до кога е възможно да се уползотворява восъкоотделянето при пчелите? Споделете опит при Вас как са нещата.
Поста на колегата е от юни.
При мен има още силен градеж, за 2 дни изграждат основа изцяло.
Но имам още 4-5 дни основна паша (слънчоглед) после вадя меда и подхранвам да продължават да градят.
Колеги възможен ли е градеж към края на февруари началото на март. Някой пробвал ли е.
Винаги може по-добре.
Абсолютно ДА, НО едва ли е възможно да се градят цели пити и то качествено. Аз имам градеж тази година през декември, януари и си имаше последно като слагах питки последно в началото на месеца. Получи се така с няколко семейства, които имаха пило до края на ноември и не можах да стесня. Останаха без венец над кълбото и се наложи да зимуват на захарно-медови питки. За да мога да сложа достатъчно големи питки сложих наставки и още в декември установих , че градят далачета от таванката която в момента е на 3-4 см. над питите. Предполагам, че провокирам градежа със захарните питки и се съмнявам дали щеше да е така ако питките бяха купешки в които няма захар.
Да.
Дори забелязах вчера, че тези от нуклеусите, които цяла зима са ми на "ясла" (питки), тъй като на есен нямаха една килийка с мед в питите, вече започнали да подбелват питите и да правят мостове.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))