Лично мен ме притеснява описанието на възрастните пчели. Преди да го изгориш, моля направи поне една снимка. На мен ми звучи като ново заболяване и ако се превърне в епизоотично (епидемия), всички трябва да знаем с какво си имаме работа!
Лично мен ме притеснява описанието на възрастните пчели. Преди да го изгориш, моля направи поне една снимка. На мен ми звучи като ново заболяване и ако се превърне в епизоотично (епидемия), всички трябва да знаем с какво си имаме работа!
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Ако можеш нека са няколко снимки с добра резолюция,инак ще е поредната фото сесия без възможност за анализиране.
Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!
Не колега не е прошарено,друг колега от форумът каза че най-вероятно е простудено пило,щом го погледне и със сигурност установи какво е ще пиша тук да споделя за какво става вопрос.
Моля за помощ, четох, гледах, но не намерих отговор. Семейството е на 7 междурамия пчели. Преди един месец смених майката, като им сложих зрял маточник. Майката се излюпи и оплоди, заработи си нормално. Другите рамки са плътни с запечатано пило , няма прошарване или нещо др. Обаче ми направи впечатление че само на една рамка имаше няколко ларви в обратна посока, "задницата" им стърчи навън и не са запечатани. Кажете това на какво се дължи.
Като извадя строителна рамка от кошера и няколко дена не я претопя ако има ларви по същия начин започват да излизат на вън.
Да не би да е крайна пита и да са малко пчелите да не могат да я обслужват.
Не разбирам и с друго не мога да помогна, нека някой компетентен да се изкаже.
Мехурчест гнилец, но новия щам, стария беше етническо заболяване и ограничен само до определени раси (като проявления на симптоми по пилото), които в по-голямата си част не се отглеждат в България. При пилото вирусът убива част от популацията, докато възрастните индивиди, които го пренасят (където също се размножава) са напълно функционални, но със малко по-кратък живот. И стария (които вече е напълно изместен) и новия щам на вируса се срещат буквално във всеки един кошер поне в Европа.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Нещата тук се оправят много по-лесно от АГ. Смяна на пити, майка и яко подхранване. Пак стигаме до там, да отглеждаме силни семейства!
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))