Здравейте колеги.Някой използвал ли е спиртен извлек от Змийско мляко/Чистотел/,да го дава със сиропа за лечение на пчелите.И ако има такива нека да споделят.И как го дават в сиропа.Предварително му благодаря.
Здравейте колеги.Някой използвал ли е спиртен извлек от Змийско мляко/Чистотел/,да го дава със сиропа за лечение на пчелите.И ако има такива нека да споделят.И как го дават в сиропа.Предварително му благодаря.
Как би се отразило на пчелите, ако им се добавя в зимното подхранване - клеева тинктура. Дали би повлияло така както при човек?
И да се лъжем няма смисъл в това - самозалъгваш себе си като пчелар!!!
Привет! И аз чувах, че тази билка има приложение при борбата с вароатозата. Тъй като съм начинаещ пчелар обаче (в събота живот и здраве ще заселя първите си кошери) има две неща, които не са ми ясни:
1. Ако не може да се пръска откритото пило, това означава ли, че може да се пръска само в определени месеци, когато няма такова. Ако да, кои са тези месеци...аз бих предположил наесен, към края на октомври, преди зазимяването, че трябва да се третира само...
2. Дали би могло да се третира както с мравчената киселина, т.е. да се сипе настойката в изпарител. Дали това би засегнало откритото пило?
Поздрави,
Добри
EDIT: сега видях, то си пише, че се третира напролет, но тогава не трябва ли да има вече открито пило, нали майката започва да снася около 21 Януари?
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))