Идват и няколко периода с 0, -7,-5,което хич не е хубаво.
Идват и няколко периода с 0, -7,-5,което хич не е хубаво.
-10 градуса е нормално за зимата, но 15 градуса на сянка на 6 януари в северозападна България не е.
,и аз това казвам.Имам спомен преди 6-7 години,януари имаше дни с 20 градуса,само че бяха извънредни,пък и тогава не бях пчелар.Сега обаче тенденцията е трайно затопляне,което ще излъже пчеличките и през определени периоди,айде под нулата(което е нормалното).
Не се притеснявайте - те душичките си знаят работата.Каквото е писано това ще е.Недейте да се къхарите излишно.
Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.
Алберт Айнщайн.
Днес намерих цъфнали глухарчета и едни жълти парички,не ги знам как се казват.От тях съм виждал да събират прашец.По мои наблюдения,глухарчетата не са спирали да цъфтят.Колеги,стягайте центрофугите.
Края на ноември една праскова беше почнала да ми цъфти. И това било знак за сурово зима..... Въпреки че тя предстои. Ще покаже.
Хеномелеса(японска дюла),имаше 3 цвята,лошото е че пъпките й бяха тръгнали.До две седмици предполагам че ще цъфне,а тя цъфти март-април.Миналата година си играх да разсаждам хеномелеси,просто няма смисъл.Дори и да цъфнат при 8-9градуса,няма файда.
Времето ште б-де оште по хубаво и топло.
Пчелит са т-ргнали с пило вече, трјабва да се внимава как са с храна сега, оти поради пилото нјама много померане на к-лбото.
А природата???? и тја ште т-ргне!!! какво ште б-де, ште б-де.
Това не може ништо да промениме.
И моите повечето имат пило днес им слагах питки и гледах по конденза в хранилките които зимата не свалям от таблите.
Колеги,времето ще е топло и през целия февруари.Стягайте кошерите за целогодишно вадене на мед.Американците ги поодуха за сметка на южна европа.Лошото е че сушата продължава.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))